Saç Dökülmesi İçin Vitamin Kullanmak Gerçekten Fayda Sağlıyor Mu?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Saçlarımın eskisine göre daha fazla döküldüğünü fark ettiğim an, ister istemez aynayla aram bozuldu. Duş sonrası gideri temizlemek, tarağı saçtan arındırmak günlük rutine dönüştü. En çok da bunun yavaş yavaş olması insanı yıpratıyor. Bir anda değil, sessizce oluyor ve ne zaman ciddiye alman gerektiğini kestiremiyorsun.

Çevremde bu konuyu açtığımda herkesin mutlaka bir önerisi oluyor. “Şu vitamini kullan, bana çok iyi geldi” diyen de var, “boşuna para” diyen de. Eczaneye girdiğimde ise raflar dolusu ürün karşılıyor insanı. Hepsi güçlü saçlar, azalan dökülme vaat ediyor ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece pazarlama bilmiyorum.

Beslenme düzenim kusursuz değil, bunu kabul ediyorum. Bazen öğünler atlanıyor, bazen gün boyu doğru düzgün bir şey yemeden geçiyor. Belki vücut bunun sinyalini saçlarla veriyordur. Ama rastgele vitamin kullanmanın da doğru olmadığını biliyorum. Bir yandan da “ya beklersem daha kötü olursa” düşüncesi var.

Kafam bu kadar karışmışken gerçek deneyimler duymak bana daha mantıklı geliyor.

Saç dökülmesi için vitamin kullanan ve gerçekten fark gören oldu mu?

Ben kendi kendime biotin almıştım ama bir etkisini görmedim. Sonra kan tahlili yaptırdım, demir eksikliği çıktı. Ona yönelik takviye başlayınca dökülme yavaşladı. Vitamin işe yarıyor ama doğru olanı bulmak şart.

Oyla 0
Vitamin tek başına mucize yaratmadı bende. Ama beslenmeyle birlikte destekleyici oldu. Saçlarım daha güçlü uzamaya başladı. Sabır isteyen bir süreç, hemen sonuç beklememek lazım.

Oyla 0
Doktor önerisiyle vitamin kullandım. Eksikler tamamlanınca saç dökülmem belirgin şekilde azaldı. Gelişi güzel denediğimde aynı sonucu almamıştım, o yüzden bilinçli olmak önemli.

Oyla 0
Benim için vitamin değil, eksiklerin tespiti önemliymiş. B12 ve demir birlikte düşünülünce fark etti. Tek bir kapsülle her şey düzelmiyor maalesef.

Oyla 0
Vitaminler yardımcı ama asıl mesele sebebi bulmak. Doğru destekle etkisini görüyorsun. Aksi halde sadece umut satıyor gibi geliyor 🌿

Oyla 0
Geri
Üst Alt