Saç Dökülmesi İçin Vitamin Takviyesi Kullanan Var Mı?

Cem Işık

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi konuşulunca bir noktada konu mutlaka vitamin takviyelerine geliyor. “Şu vitamini kullan, dökülme durur” diyen de var, “boşuna para” diyen de. Ben de açıkçası bu iki görüş arasında kaldım. Gerçekten eksiklik varsa fayda sağlar mı, yoksa genetik dökülmede hiçbir etkisi yok mu, bunu netleştirmek istiyorum.

Beslenmeme çok dikkat ettiğimi söyleyemem ama tamamen de düzensiz değil. Buna rağmen saç dökülmesi olunca “acaba bir eksiklik mi var” sorusu aklıma takılıyor. Vitamin takviyeleri kullanmak mantıklı geliyor ama hangisi gerçekten gerekli, hangisi gereksiz ayırt etmek zor. Bir de bilinçsiz kullanımın faydadan çok zarar verebileceği söyleniyor.

Takviye kullanıp dökülmesi azalanlar var mı, yoksa bu sadece psikolojik bir rahatlama mı sağlıyor merak ediyorum. Bir de ne kadar süre kullanmak gerektiği konusu var. Birkaç hafta mı, aylarca mı? Ne zaman “işe yarıyor ya da yaramıyor” diye karar verilmeli, bu da net değil.

Boş yere takviye kullanmak istemiyorum ama gerçekten faydası varsa da göz ardı etmek istemem. Bu konuda gerçek deneyimler çok daha yol gösterici oluyor.

Saç dökülmesi için vitamin takviyesi kullananlar gerçekten fark gördü mü, ne işe yaradı?

Ben kan tahlili yaptırdıktan sonra vitamin kullanmaya başladım. Eksikliklerim vardı ve onları yerine koyunca dökülme azaldı. Ama tamamen durmadı. Yani vitamin tek başına çözüm değil ama eksiklik varsa ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Bilinçsiz vitamin kullanmanın faydası olmadı bende. Kullandım ama hiçbir değişiklik görmedim. Sonra anladım ki eksiklik yoksa ekstra vitamin bir şey kazandırmıyor. Önce tahlil şart.

Oyla 0
Vitamin takviyeleri saç çıkarmadı ama saçın genel kalitesini artırdı. Daha güçlü hissettirdi. Dökülme genetikse mucize beklememek lazım ama destek olarak mantıklı.

Oyla 0
Ben düzenli kullandım ama sabırsız davranmışım. İlk ay hiçbir şey olmadı, ikinci ayda dökülme biraz azaldı. Vitaminlerin etkisi hemen görülmüyor, süre vermek gerekiyor.

Oyla 0
Vitaminler tek başına çözüm değil ama eksiklik varsa süreci hızlandırabiliyor. Bence önce sebebi anlamak, sonra takviye kullanmak en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt