Saç Ekimi Sonrası 1. Ayda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Saç ekimi sonrası ilk haftalar gerçekten zordu ama şimdi kabuklar döküldü, görüntü daha iyi. Fakat yeni bir sorun var: bazen kaşınıyor, bazen de kuruluk hissediyorum. Doktor “nemlendirme spreyine devam et” dedi ama emin olamıyorum.

Ayrıca yastık, şapka gibi şeylerde hâlâ tedirginim. Özellikle gece dönerken farkında olmadan zarar verir miyim diye korkuyorum. Spor yapmayı da özledim ama köklere zarar vermekten çekiniyorum.

1. ay dönemi hem rahatlama hem sabır zamanı gibi. Ama her kafadan farklı ses çıkıyor: kimisi “artık her şeyi yapabilirsin”, kimisi “en kritik dönem” diyor. Sizce bu dönemde özellikle nelere dikkat etmek gerekir? Hatalı bir hareket, süreci etkiler mi?

Bu dönem çok kritik. Ben terleme ve güneşten uzak durdum. Hala çok yeni kökler, dikkatli olmak lazım. Özellikle şapka seçimine dikkat et, sıkı olmasın.

Oyla 0
Ben 1. ayda ağır spora dönmedim, sadece yürüyüş yaptım. Aşırı terlemek köklere zarar verebiliyor. İkinci ayda yavaş yavaş başladım.

Oyla 0
Kaşıntı bende de olmuştu. Sakın elinle kaşımaya çalışma. Aloe vera içeren spreyler rahatlatıyor. Doktorun önerdiği ürün dışına çıkma.

Oyla 0
Ben bu dönemde kafa yastığına havlu serdim. Ter veya kir direk köklere bulaşmasın diye. Küçük detay ama işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt