Saç Ekimi Sonrası 1 Ayda Yıkama ve Bakım Nasıl Olmalı?

Gürkan Sonay

Kayıtlı Üye
İlk haftalardaki o kabuk dökülme süreci bitti ama hâlâ yıkarken tedirgin oluyorum. Parmağımı biraz bastırsam zarar verir miyim diye korkuyorum. Artık 1 ay geçti ama tam olarak nasıl yıkamam gerektiğini hâlâ bilmiyorum.

Bazı videolarda “1. aydan sonra normal yıkamaya geçebilirsin” diyorlar. Ama “şampuan köpürmesin, elini bastırma” diyen de çok. Doktorum yumuşak bebek şampuanı önerdi, onu kullanıyorum. Yine de yıkama sonrası hafif yanma hissediyorum.

Saç ekimi sonrası bakım konusu gerçekten karmaşık. Losyon, sprey, vitamin derken insan neyi ne kadar yapacağını şaşırıyor.

Siz 1. ayda nasıl yıkama yaptınız? Normal yıkamaya ne zaman geçtiniz, bu dönemde bakımda neleri atlamamak gerekiyor?

Ben 1. ayda köpürtüp bastırmadan yıkıyordum. Hafif masaj gibi. 6. haftada artık tamamen normale geçtim. Şampuanın içeriği çok önemli, SLS olmasın.

Oyla 0
Ben bebek şampuanı kullanmaya devam ettim, çok nazik davranmak gerekiyor. El değil, parmak uçlarıyla yavaş dokunmak yeterli.

Oyla 0
Benim doktorum “ılık su, sabır ve yumuşak dokunuş” demişti. Cidden doğruymuş. Her yıkamada köklere mikro masaj etkisi oluyor.

Oyla 0
Yıkama sonrası kurutma da önemli. Saç kurutma makinesini uzak mesafeden ve soğuk ayarda tut. Sıcak hava kökleri zayıflatabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt