Saç Ekimi Sonrası Denize ve Havuza Ne Zaman Girilir?

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumun üzerinden 3 hafta geçti ve yaz ayına denk geldiği için aklımdaki en büyük soru şu: Denize veya havuza ne zaman girebilirim? Doktorum ilk etapta kesinlikle uzak durmamı söyledi ama net bir süre vermedi.

Araştırdığımda, ekim sonrası ilk 1 ay boyunca saç köklerinin oldukça hassas olduğunu öğrendim. Bu dönemde deniz veya havuz suyu ile temas, enfeksiyon riskini artırabilir. Havuzlarda bulunan klor köklere ve cilde zarar verebilirken, deniz suyu her ne kadar doğal olsa da tuz oranı ve mikroorganizmalar iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir.

Birçok uzman, ekim sonrası denize girmek için en az 1 ay, havuza girmek için ise 2 ay beklenmesini öneriyor. Bu süre içinde kabuklar tamamen dökülmüş, cilt iyileşmiş ve kökler güçlenmiş oluyor. Ayrıca denize veya havuza girmeden önce UV korumalı şapka ile güneşten korunmak ve sudan çıktıktan sonra saçları tatlı su ile durulamak da çok önemli.

Sizce gerçekten bu kadar beklemek şart mı? Tecrübesi olan var mı?

Ben ekimden 5 hafta sonra denize girdim. O dönemde kabuklar tamamen dökülmüştü. Denize girer girmez çıkıp tatlı su ile duruladım. Herhangi bir sorun yaşamadım ama yine de 1 aydan önce kesinlikle girilmemeli. İlk haftalarda kökler çok hassas oluyor, enfeksiyon riski yüksek.

Oyla 0
Havuza girmek için 2 ay bekledim. Klorun saç derisini tahriş ettiğini biliyordum, bu yüzden acele etmedim. İlk girdiğimde bile bone taktım ve sonrasında saçlarımı hemen yıkadım. Beklemek biraz zor ama sonuçlarım gayet iyi oldu, köklere zarar gelmedi.

Oyla 0

Oyla 0
Geri
Üst Alt