Saç Ekimi Sonrası Ekilen Saçlar Ne Zaman Çıkmaya Başlıyor?

Resul

Kayıtlı Üye
Saç ekimi sonrası sürecin en çok belirsiz olan kısmı benim için saçların ne zaman çıkmaya başladığı. Operasyon günü, ilk yıkama, kabuk dökülmesi derken herkes farklı aşamalardan bahsediyor ama net bir zaman çizelgesi bulmak zor. Kimi üçüncü ayda çıkmaya başladığını söylüyor, kimi altı ayda ancak fark ettiğini.

Benim kafamı karıştıran nokta şu: ekilen saçlar önce tamamen dökülüyor mu, yoksa bir kısmı kalıyor mu? Şok dökülme denen süreç herkeste oluyor mu, yoksa bazı kişiler bunu hafif mi atlatıyor? İlk aylarda aynaya bakınca hiçbir değişiklik görmemek normal mi, yoksa bu bir sorun mu?

Birçok kişi sabırlı olunması gerektiğini söylüyor ama sabrın ne kadar süreceğini bilmek önemli. Üç ay mı, altı ay mı, bir yıl mı? Ne zaman “işte bu oldu” denecek noktaya geliniyor? Beklentiyi doğru ayarlamak için bunu bilmek istiyorum.

Bu süreci yaşamış kişilerin deneyimleri benim için yol gösterici. Saç ekimi sonrası ekilen saçların çıkışı için gerçekçi zaman aralığı nedir?

Bende üçüncü ayda ufak çıkışlar başladı ama ciddi fark beşinci ayda oldu. İlk aylar moral bozmamak lazım, süreç yavaş ilerliyor.

Oyla 0
Şok dökülme yaşadım, ikinci ayda neredeyse hiç saç yoktu. Dördüncü aydan sonra toparlamaya başladı. Sabır şart.

Oyla 0
Dokuzuncu ayda görüntü oturdu. İlk aylar zor ama sonradan değiyor. Kulaktan dolma sözlere aldanmayın en az 6 ay beklemeniz gerekiyor yeni saçlara kavuşmak için. ;)

Oyla 0
Geri
Üst Alt