Saç Ekimi Sonrası Hangi Bakım Setini Kullanmalıyım?

Cenk Arslan

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Saç ekimi için gün sayıyorum, tarihim belli oldu. Doktorum operasyon sonrası bana ilk günlerde kullanmam için özel bir şampuan ve losyon vereceklerini söyledi. Ancak internette o kadar çok farklı ürün ve set önerisi var ki kafam yine karıştı. Bazıları “kliniğin verdiği ürünleri kullan yeter” diyor, bazıları ise “mutlaka kendine uygun farklı bir bakım seti al” diye tavsiyede bulunuyor.

Benim için en kritik şey, ekilen saç köklerinin zarar görmemesi, hızlı iyileşmesi ve sağlıklı çıkması. O yüzden bakım setinde mutlaka sülfatsız, paraben içermeyen ürünler olmalı diye düşünüyorum. Özellikle ilk ay saç derisi çok hassas oluyor, yanlış bir ürün kullanmak köklere zarar verebilir diye korkuyorum.

Bir de sonradan kullanılacak serumlar var. Bazıları kökleri besliyor, bazıları saç tellerini kalınlaştırıyor. Kimisi gece sürülüp sabaha kadar kalıyor, kimisi yıkama sonrası uygulanıyor. Hangisinin daha faydalı olduğunu merak ediyorum. Ayrıca vitamin takviyeleri de öneriliyor; biotin, çinko, B vitamini gibi. Bunları kullanmak ekim sonrası süreci hızlandırır mı gerçekten?

Sizden ricam, saç ekimi yaptırdıktan sonra kullandığınız ya da memnun kaldığınız bakım setlerini paylaşmanız. Şampuan, losyon, serum, vitamin… Hepsi hakkında gerçek deneyimlerinizi duymak bana çok yardımcı olur. Çünkü bu süreçte yanlış ürün kullanmak istemiyorum.

Ekim yaptırmadan önce en çok korktuğum şey, bakım ürünlerini yanlış kullanıp saç köklerine zarar vermekti. Operasyon sonrasında doktorum bana kendi setlerini verdi; içinde sülfatsız şampuan ve losyon vardı. İlk 2 hafta boyunca harfiyen onları kullandım. Sonrasında cesaret edip kafeinli bir serum ekledim. Açıkçası en büyük farkı saç derimdeki rahatlama oldu. Kaşıntım azaldı, saçlarım daha canlı görünmeye başladı. Bence ilk 1-2 ay kliniğin ürünlerinden şaşmamak lazım, sonra destek ürün eklenebilir.

Oyla 0
Ben biraz araştırmayı seven biriyim. Doktorun verdiği ürünleri kullandım ama aynı zamanda kendi eklediğim serumlar oldu. Keratin ve panthenol içeren bir ürün aldım. Onu kullanmaya 3. haftadan sonra başladım. Saç köklerim daha güçlü hissettirdi, özellikle şok dökülme döneminde toparlanmayı hızlandırdığını düşünüyorum. Herkes aynı sonucu alır mı bilmem ama bende faydalı oldu. Sonuçta 1 yıl sonra saçlarım hem doğal hem de sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Saç ekiminden sonra ilk 2 hafta gerçekten çok hassas bir dönem. Ben bu süreçte sadece verilen ürünleri kullandım, başka hiçbir şeye cesaret etmedim. 2 ay geçtikten sonra ise doğal içerikli bir şampuan ve losyon setine geçtim. İçinde argan yağı ve vitaminler vardı. Saç tellerim daha parlak oldu, donör bölgem de hızlı toparladı. Sonuçta 1 yıl sonra çok memnunum. Benim görüşüm, ekim sonrası bakımda sabır + düzenli kullanım en büyük etken.

Oyla 0
Geri
Üst Alt