Saç Ekimi Sonrası Hangi Şampuan Kullanmalıyım?

Salih Eminoğlu

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 15 gün önce yaptırdım. Süreç gayet güzel geçti ama yıkama kısmı hâlâ biraz stresli. En çok kararsız kaldığım konu ise hangi şampuanı kullanmam gerektiği. Doktorum “yumuşak, parfümsüz ve sülfatsız bir şampuan kullan” dedi ama piyasada o kadar çok seçenek var ki insan hangisini seçeceğini şaşırıyor.

Bazı forumlarda bebek şampuanı önerenler var, bazıları da “Panthenol veya Aloe Vera içerikli ürünler kullan” diyor. Ben ilk başta marketten aldığım bebek şampuanını denedim ama sanırım yeterince arındırmadı. Özellikle ekim yapılan bölgede kabuklanma olunca, losyon sonrası yıkamada tam temizlenmediğini fark ettim.

Bir arkadaşım bana Revigen Hair Shampoo önerdi, bir diğeri de Sebamed kullanmış ve memnun kalmış. Ancak bazıları bu ürünlerin fazla yoğun geldiğini söylüyor. Açıkçası ben de kökleri yormayacak, deriyi tahriş etmeyecek ama temizlik konusunda da etkili bir ürün arayışındayım.

Köklerin tutunma süreci devam ederken şampuan seçimi bence çok kritik. Çünkü yanlış bir ürün, hem saç derisini kurutabiliyor hem de iyileşme süresini uzatabiliyor. Herkesin cilt tipi farklı ama doğru içerikli ürün fark yaratıyor.

👉 Saç ekimi sonrası siz hangi şampuanı kullandınız? Gerçekten işe yarayan, köklere zarar vermeyen bir markayı önerebilir misiniz?

Ben saç ekimi sonrası ilk ay boyunca sadece Sebamed Sensitive Shampoo kullandım. Doktorum önerdi, gerçekten nazik bir ürün. Parfüm, sülfat ve paraben içermiyor. Saç derimi hiç kurutmadı, aksine yumuşattı. İlk haftalarda kabuklanma çoktu ama bu şampuan sayesinde rahatça temizlendi. Köklerde kaşıntı ya da tahriş yaşamadım. Saç ekimi sürecinde kesinlikle güvenle kullanılabilecek ürünlerden biri.

Oyla 0
Benim cildim hassas olduğu için klasik market şampuanları hemen kızarıklık yapıyordu. Ekimden sonra Revigen Hair Regrowth Shampoo kullanmaya başladım. Bence saç köklerini besliyor, çünkü dökülme neredeyse durdu. İçeriğinde B5 vitamini ve biotin var. Köpürmesi hafif ama temizlik etkisi gayet iyi. Şampuanı ılık suyla kullanmak da çok fark ettiriyor. 2. aydan sonra saçlarım daha canlı görünmeye başladı.

Oyla 0
Ekimden sonra ben Panthenol Şampuan kullandım ve inanılmaz memnun kaldım. Saç derisinde ferahlık hissi veriyor, kabukları da kolayca yumuşatıyor. Doktorumun da önerisiydi. Parfümsüz olduğu için hassas deriye birebir. Her yıkamada avucumda köpürtüp nazikçe uyguluyorum. 3. haftada deri tamamen toparladı. Saç ekimi sonrası dönem için bence en risksiz seçeneklerden biri.

Oyla 0
Ben ilk yıkamadan itibaren Bioxcin Forte Şampuan kullandım. Bitkisel içerikli olduğu için tercih ettim. Biberiye ve ısırgan özü içermesi hoşuma gitti. Saç derisini yatıştırıyor, köklere iyi geliyor. İlk başta dökülme devam eder gibi oluyor ama sonra duruyor. Kullandıkça parlaklık artıyor. Ekim sonrası dönemde hem doğal hem etkili bir ürün arayanlar için güzel bir alternatif.

Oyla 0
Ekimden sonraki ilk ay çok hassas geçti, o yüzden sadece bebek şampuanı kullanıyordum. Ama yeterli temizlik sağlamadığını fark edince Ducray Anaphase+’a geçtim. Gerçekten fark etti! Kökleri besliyor, saç telleri daha güçlü hissediliyor. Deriyi kurutmuyor, tahriş etmiyor. Fiyatı biraz yüksek ama sonuç olarak saç ekiminden sonra güvenli bir bakım istiyorsan kesinlikle değer.

Oyla 0
Geri
Üst Alt