Saç Ekimi Sonrası İlk Ayda Saç Yıkama Rutini Nasıl Olmalı?

Sinan Gülen

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta saç ekimi operasyonumu yaptırdım ve doktorum ilk yıkamanın nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgi verdi. Fakat internette farklı kliniklerin farklı yöntemler önerdiğini gördüm, bu da kafamı biraz karıştırdı. İlk ay boyunca saç yıkama rutininin ekim sonucunu doğrudan etkileyebileceğini öğrendim.

Operasyon sonrası ilk yıkama genellikle 3. veya 4. günde yapılıyor ve bu yıkamanın çok nazik şekilde olması gerekiyor. Öncelikle ekim bölgesine doktorun önerdiği nemlendirici losyon sürülüyor ve 20-30 dakika beklenerek kabukların yumuşaması sağlanıyor. Ardından ılık suyla, suyu doğrudan basınçlı şekilde tutmadan, avuç içinde akıtarak durulama yapılıyor. Şampuan ise pH dengeli, yumuşak içerikli ve sülfatsız olmalı. Köpük avuçta hazırlanıp ekim bölgesine bastırmadan hafif dokunuşlarla uygulanmalı.

İlk 10-15 gün boyunca bu işlem her gün tekrarlanmalı. Kabuklar dökülene kadar ovalama, tırnak teması ve çok sıcak su kesinlikle yasak. 15. günden sonra kabukların dökülmesiyle birlikte daha normal bir yıkama düzenine geçilebilir ama yine de bastırmadan ve nazik hareketlerle devam edilmeli.

Ben bu süreci dikkatli yürütmek istiyorum çünkü biliyorum ki ilk ay, köklerin tutunması açısından çok kritik. Siz ilk ayda saç yıkama rutininizi nasıl uyguladınız?

Ben ilk yıkamayı klinikte yaptırdım, sonrasını evde aynı şekilde devam ettirdim. Losyonu 25 dakika bekletip ılık suyla nazikçe temizledim. 12. günde kabuklar döküldü ve doktorumun dediği gibi normal yıkamaya geçtim. Bu rutine uymak sonuçta çok fark ettirdi.

Oyla 0
Ben her gün düzenli olarak losyon ve sülfatsız şampuan kullandım. 15. gün sonunda kabuklar tamamen döküldü. En önemli nokta kesinlikle tırnak değdirmemek ve suyu basınçlı vermemek. Bu şekilde kökler çok daha sağlam tutunuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt