Saç Ekimi Sonrası İlk Yıkamada Nelere Dikkat Ettiniz?

Bahtiyar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumu 4 gün önce yaptırdım ve doktorum ilk yıkamanın iyileşme süreci için çok önemli olduğunu vurguladı. Ekim yapılan bölgedeki saç kökleri henüz çok hassas ve yanlış bir hareket köklere zarar verip saç çıkışını olumsuz etkileyebiliyor. Klinik, ilk yıkamanın genellikle 3. ya da 4. günde yapılmasını öneriyor.

Araştırmalarıma göre, ilk yıkamada mutlaka ılık su kullanılmalı, basınçlı su akışı yerine yavaşça dökülmeli. Şampuan direkt saç derisine sürülmemeli, avuç içinde köpürtülüp hafifçe uygulanmalı. Ovalama, tırnak değdirme gibi hareketlerden kesinlikle kaçınılmalı. Köpük veya losyon uygulaması, kabuklanmanın yumuşaması için çok önemliymiş. Bazı kişiler ilk yıkamayı klinikte yaptırmanın daha güvenli olduğunu söylüyor, bazıları ise evde kendi yapabileceğini belirtiyor.

Ben biraz tedirginim, çünkü yanlış bir hareketin ekim sonucunu bozmasından korkuyorum. Siz ilk yıkamanızı nasıl yaptınız, hangi ürünleri kullandınız ve süreci hızlandıracak ekstra bir yöntem uyguladınız mı?

Ben ilk yıkamayı mutlaka klinikte yaptırdım. Özel olarak saç ekimi sonrası bakım için üretilmiş şampuan ve losyon kullandılar. Losyonu 15 dakika beklettiler, ardından ılık suyu avuçla yavaşça döktüler. Basınçlı duş başlığı kesinlikle kullanılmadı. Böylece hem kabuklar yumuşadı hem de ekilen kökler zarar görmedi. Sonraki yıkamalarda da aynı yöntemi evde uyguladım ve hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla 0
Ben evde kendim yaptım ama çok dikkatli oldum. Önce losyonu ekim bölgesine nazikçe sürdüm, 20 dakika beklettim. Sonra ılık suyu avucuma alarak yavaş yavaş döktüm, kesinlikle ovalamadım. Şampuanı da köpürtüp hafifçe temas ettirdim. Bu yöntemi 10 gün boyunca devam ettirdim, kabuklar yavaş yavaş döküldü ve kökler zarar görmedi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt