Saç Ekimi Sonrası Kabuklar Tamamen Dökülmezse Ne Olur?

Ergin Türk

Kayıtlı Üye
Selam değerli arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 3 hafta önce yaptırdım. İlk 10 gün boyunca düzenli şekilde losyon ve şampuanla yıkadım, kabukların büyük kısmı döküldü ama hâlâ bazı yerlerde inatla kalan küçük kabuklar var. Doktorum “zamanla kendiliğinden dökülür” dedi ama ben yine de endişeliyim.
Kabuklar tamamen dökülmezse ekilen köklere zarar verir mi?

Bazı forumlarda kabukları kendiniz ovalayarak dökmenin kökleri zedeleyebileceğini, bazı yerlerde ise 15. günden sonra nazikçe masaj yaparak temizlenebileceğini okudum. Hangisi doğru bilemedim. Özellikle o bölgelerde hafif sertlik hissediyorum, dokununca sanki deri gergin gibi.

Losyonu her gün düzenli uyguluyorum, 30 dakika bekletip ılık suyla duruluyorum. Ama bazı kabuklar sanki yapışmış gibi çıkmıyor. Bu durumda zorlamak mı gerekiyor, yoksa kendiliğinden mi bırakmalı?

👉 Saç ekimi sonrası kabuklar sizde ne kadar sürede tamamen döküldü? Tam dökülmeyen kabuklara ne yaptınız, köklere zarar verme riski var mıydı?

Benim kabuklar 14. günde neredeyse tamamen döküldü ama birkaç küçük parça kalmıştı. Doktorum kesinlikle zorlamamamı söyledi. 3 gün sonra kendiliğinden döküldüler. Kabuklar kökleri koruyan doğal bir tabaka, erken müdahale zararlı olabilir. Losyonu sürüp yumuşatmaya devam et, zamanla hepsi geçiyor. Sabırlı ol.

Oyla 0
Bende de birkaç kabuk 15. günden sonra kaldı. İlk başta sinir oluyorsun ama kesinlikle ellememek gerekiyor. Losyonu 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla yumuşatmak yeterli. 3-4 gün sonra kendiliğinden düştüler. Doktorum “erken koparırsan kök kaybı olabilir” demişti. O yüzden sabır en doğru çözüm.

Oyla 0
Benim kabukların bir kısmı 20. güne kadar kaldı. Zorlamadım, sadece her gün nazik yıkamaya devam ettim. Losyon kabukları yumuşattığı için birkaç gün içinde zaten kendiliğinden döküldüler. Eğer baskı uygularsan kökleri oynatabilirsin. Şu an 2. aydayım, saçlar gayet sağlıklı çıktı.

Oyla 0
Kabuk dökülmesi kişiden kişiye değişiyor. Bende 10. günde başladı, 17. günde tamamen bitti. Ama birkaç yerde inatçı kabuk kalmıştı. Doktor “ovalama, sadece suyla akıt” dedi. Ben de öyle yaptım, 2 gün sonra hepsi gitti. Bu süreçte losyonu düzenli kullanmak en etkili yöntem, kesinlikle bastırmamak lazım.

Oyla 0
Ben 12. günde kabukların çoğunu döktüm ama ön kısımda birkaç tanesi kaldı. Onlara dokunmadım, sadece losyonla yumuşatıp duruladım. 3 gün sonra kendiliğinden döküldüler. Kabuklar erken koparsa kökler zarar görebilir. Saç ekimi sonrası süreçte sabır en önemli şey, zamanla hepsi düzeliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt