Ergin Türk
Kayıtlı Üye
Selam değerli arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 3 hafta önce yaptırdım. İlk 10 gün boyunca düzenli şekilde losyon ve şampuanla yıkadım, kabukların büyük kısmı döküldü ama hâlâ bazı yerlerde inatla kalan küçük kabuklar var. Doktorum “zamanla kendiliğinden dökülür” dedi ama ben yine de endişeliyim.
Kabuklar tamamen dökülmezse ekilen köklere zarar verir mi?
Bazı forumlarda kabukları kendiniz ovalayarak dökmenin kökleri zedeleyebileceğini, bazı yerlerde ise 15. günden sonra nazikçe masaj yaparak temizlenebileceğini okudum. Hangisi doğru bilemedim. Özellikle o bölgelerde hafif sertlik hissediyorum, dokununca sanki deri gergin gibi.
Losyonu her gün düzenli uyguluyorum, 30 dakika bekletip ılık suyla duruluyorum. Ama bazı kabuklar sanki yapışmış gibi çıkmıyor. Bu durumda zorlamak mı gerekiyor, yoksa kendiliğinden mi bırakmalı?
Saç ekimi sonrası kabuklar sizde ne kadar sürede tamamen döküldü? Tam dökülmeyen kabuklara ne yaptınız, köklere zarar verme riski var mıydı?
Kabuklar tamamen dökülmezse ekilen köklere zarar verir mi?
Bazı forumlarda kabukları kendiniz ovalayarak dökmenin kökleri zedeleyebileceğini, bazı yerlerde ise 15. günden sonra nazikçe masaj yaparak temizlenebileceğini okudum. Hangisi doğru bilemedim. Özellikle o bölgelerde hafif sertlik hissediyorum, dokununca sanki deri gergin gibi.
Losyonu her gün düzenli uyguluyorum, 30 dakika bekletip ılık suyla duruluyorum. Ama bazı kabuklar sanki yapışmış gibi çıkmıyor. Bu durumda zorlamak mı gerekiyor, yoksa kendiliğinden mi bırakmalı?