Saç Ekimi Sonrası Kaçıncı Ayda Gerçek Görünüm Ortaya Çıkar?

Ergin Türk

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 4 ay önce yaptırdım. Şu an saçlarımda belirgin bir değişim var ama tam anlamıyla dolgun bir görüntüye ulaşamadım. Bazı bölgelerde tüy gibi ince saçlar çıkıyor, bazı yerler hâlâ seyrek. Doğal olarak aklıma şu soru geliyor: Saç ekimi sonrası gerçek görünüm kaçıncı ayda ortaya çıkıyor?

Doktorum 6. aydan itibaren farkın netleşeceğini, 1 yıl sonunda tam sonucu göreceğimi söylemişti. Ancak forumlarda bazı kullanıcılar 8. ayda bile hâlâ gelişim devam ettiğini yazmış. Saç tellerinin kalınlaşması ve yönlerinin oturması zaman alıyormuş.

Şu an sabırla bekliyorum ama insan aynaya bakınca erken sonuç görmek istiyor. Saç çıkışı düzensiz, bazı teller düz, bazıları kıvırcık gibi. Bu normal mi bilmiyorum. Ekim sonrası bu sürecin kişiden kişiye değiştiğini biliyorum ama ortalama bir fikir edinmek istedim.

👉 Saç ekimi sonrası sizde gerçek görünüm kaçıncı ayda ortaya çıktı? Saçlarınız ne zaman doğal ve dolgun görünmeye başladı?

Benim saç ekimimden sonra ilk fark 4. ayda başladı ama gerçek dolgunluk 8. ayda ortaya çıktı. Saç telleri zamanla kalınlaşıyor, yönleri oturuyor. 6. aya kadar sabırlı olmak şart. 1 yılın sonunda neredeyse doğaldan farksız oldu. Şok dökülme döneminde moral bozuluyor ama süreç ilerledikçe gerçekten değer.

Oyla 0
Bende 4. ayda çıkış başladı ama tam dolgunluk 9. ayda geldi. Saç telleri ilk çıktığında çok inceydi, sanki bebek saçı gibi. Zamanla kalınlaşıyor, hacim kazanıyor. Doktorum “1 yıl sabret” demişti, gerçekten haklıymış. 12. ayda saçlarım tamamen oturdu, yönleri bile doğal hale geldi.

Oyla 0
Bende saç ekiminin tam sonucu 10. ayda oturdu. İlk 6 ay boyunca sadece tüy gibi çıkışlar vardı. 7. aydan sonra hızla kalınlaştı. 9. ayda neredeyse tamamen kapandı, 1 yılın sonunda doğal görünüm oluştu. Saç ekimi sonrası sabırla beklemek şart, her ay biraz daha değişim fark ediyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt