Saç Ekimi Sonrası Kaş ve Sakalda Kök Çıkması Normal mi?

Yunus Bülbül

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 ay önce saç ekimi yaptırdım ve son birkaç haftadır fark ettiğim ilginç bir durum var: Kaşlarımda ve sakal bölgemde sanki yeni tüyler çıkmaya başladı. Özellikle sakalımın daha yoğun görünmesi dikkatimi çekti. Önce bunun tesadüf olduğunu düşündüm ama biraz araştırınca ekim sonrası vücudun genel saç üretiminde bir canlanma olabileceğini okudum.

Bazı kaynaklarda, saç ekimi sırasında uygulanan PRP, mezoterapi veya saç köklerini besleyen takviyelerin sadece ekim bölgesine değil, vücudun diğer bölgelerindeki kıl köklerine de olumlu etki yapabileceği söyleniyor. Bunun yanında operasyon sonrası kan dolaşımının hızlanması, hormon dengesinin iyileşmesi ve vitamin-mineral desteğinin kıl gelişimini destekleyebileceği belirtiliyor.

Tabii bu durum herkeste aynı şekilde görülmüyor. Bazı kişiler sakal, kaş ya da vücut tüylerinde değişim yaşamazken, bazıları belirgin bir yoğunluk fark ediyor. Benim için bu şimdilik kötü bir şey değil ama merak ediyorum: Sizde de saç ekimi sonrası böyle bir değişim oldu mu?

Bende de ekimden 3 ay sonra sakallarımın daha gürleştiğini fark ettim. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, kullandığım biotin ve çinko takviyelerinin vücuttaki tüm kıl köklerine etki ettiğini söyledi. Bence bu olumlu bir yan etki.

Oyla 0
Bende ise kaşlarımda hafif bir yoğunlaşma oldu. Operasyon sonrası yaptırdığım PRP seanslarının sadece ekim bölgesine değil, tüm kıl köklerine kan dolaşımı yoluyla etki ettiğini öğrendim. Bu yüzden saç dışında diğer bölgelerde de değişim olması normalmiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt