Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Ne Zaman Geçer?

Bekir Arifoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırdıktan sonra en çok zorlayan şeylerden biri kesinlikle kaşıntı. İlk birkaç gün sadece hafif bir gerginlik vardı ama 10. günden sonra kaşıntı başladı. Ne tırnak atabiliyorsun ne de rahatça dokunabiliyorsun. Doktorum bunun iyileşme belirtisi olduğunu, yeni saç köklerinin deriye uyum sürecinde böyle reaksiyonlar verdiğini söyledi.

İlk başta geçici sandım ama neredeyse 3 haftadır ara ara devam ediyor. Özellikle gece yatarken artıyor. Losyon ve özel şampuan kullanıyorum ama yine de bazen dayanamıyorum. Kaşımamak için ellerimi cebime koyuyorum resmen.

Bazı arkadaşlar 10. günde tamamen geçtiğini söylüyor, bazılarında 1 aya kadar sürmüş. Benim cildim hassas olduğu için belki o yüzden uzadı. İnternette “alerjik reaksiyon olabilir” diyenler de var. Ancak kızarma, şişlik gibi bir durum yok, sadece o dayanılmaz kaşınma hissi.

👉 Sizde ekim sonrası kaşıntı ne kadar sürdü ve hangi ürün ya da yöntemle rahatlama sağladınız?

Kaşıntı bende de yaklaşık 20 gün sürdü. İlk haftalarda çok yoğun oluyordu, özellikle geceleri. Doktorum soğuk kompres yapmamı önerdi, gerçekten işe yaradı. Ayrıca parfüm içermeyen bebek şampuanı kullanmak kaşıntıyı hafifletti. Kesinlikle tırnakla kaşımamak gerekiyor. Sabırlı olunca yavaş yavaş azalıyor. 3. haftadan sonra tamamen rahatladım.

Oyla 0
Kaşıntı aslında saç köklerinin canlandığının işareti. O yüzden moral bozmak yerine sabırla geçirmek gerekiyor. Benim sürecim yaklaşık 15 gün sürdü. Doktorun verdiği nemlendirici losyonu her gün kullandım, ayrıca ılık suyla yıkadım. Kaşınan bölgeleri asla ovmadım. İkinci haftada fark edilir biçimde azaldı. 1 ayın sonunda tamamen geçmişti.

Oyla 0
Benim cilt tipim kuru olduğu için kaşıntı biraz daha uzun sürdü, 3 haftayı buldu. En iyi rahatlama yöntemim düzenli nemlendirme oldu. Doktorun önerdiği panthenol içerikli sprey gerçekten işe yaradı. Kaşıntı tamamen geçtiğinde saç derisi daha esnek hale geldi. Bu dönemde sabır göstermek çok önemli, çünkü iyileşme sürecinin doğal bir parçası.

Oyla 0
Kaşıntı bende 2. haftada zirve yaptı, sonra giderek azaldı. İlk günlerde o kadar rahatsız ediciydi ki uykumdan uyanıyordum. Losyonu biraz fazla uygulamaya başladım, faydasını hemen gördüm. Ayrıca saç derisini kurutan şampuanlardan uzak durmak şart. 4. haftada tamamen geçti. Artık hiç kaşınmıyor ama o dönemi unutmam mümkün değil.

Oyla 0
Kaşıntı süreci herkes için farklı ama genelde 10–25 gün arası sürüyor. Ben 12. günde azalmaya başladığını hissettim. En önemli şey cildi nemli tutmak ve elleri uzak tutmak. Kaşımak köklere zarar veriyor. Panthenol sprey, soğuk suyla yıkama ve sabır üçlüsüyle süreci kolay atlattım. Bir ayın sonunda saç derisi tamamen sakinleşmişti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt