Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı Neden Olur ve Ne Zaman Geçer?

Cihan Türkoğlu

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım ve son birkaç gündür ekim yapılan bölgede kaşıntı başladı. Özellikle gece yatarken dayanılmaz bir his oluyor ama dokunmaya da korkuyorum. Doktor bunun iyileşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi ama yine de insan endişeleniyor.

Kaşıntı genellikle kabuklanma ve deri yenilenmesi döneminde ortaya çıkıyormuş. Özellikle köklerin tutunmaya başladığı zaman, saç derisinde kuruluk olabiliyor. Ben her gün verilen losyonu ve özel şampuanı kullanıyorum ama bazen yıkamadan sonra bile o hafif kaşınma hissi geçmiyor.

Bazı forumlarda soğuk suyla durulama önerenler var, bazıları ise Panthenol spreyin çok iyi geldiğini söylüyor. Ben denemedim çünkü köklere zarar vermek istemiyorum. En merak ettiğim şey, bu kaşıntı ne kadar sürecek ve gerçekten tamamen geçiyor mu?

👉 Saç ekimi sonrası kaşıntı sizde ne kadar sürdü? Bu dönemde rahatlamak için ne kullandınız, işe yarayan bir yöntem var mı?

Bende kaşıntı 10. günden sonra başladı ve yaklaşık bir hafta sürdü. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, köklerin oksijenle temas ettikçe derinin tepki verdiğini söyledi. Ben Panthenol sprey kullandım, ciddi rahatlama sağladı. Soğuk suyla durulama da işe yarıyor. Sakın kaşımaya kalkma, sadece losyonu düzenli uygula, birkaç güne geçiyor.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası kaşıntı neredeyse herkesin yaşadığı bir süreç. Benimki 12. günden 18. güne kadar sürdü. Özellikle kabuklar dökülürken artıyor. Her gün yıkama sonrası Bepanthol losyon sürdüm, cilt yatıştı. Gece kaşınma olursa elini değil, avuç içini hafifçe bastırarak rahatlatabilirsin. 3. haftadan sonra tamamen geçti, merak etme.

Oyla 0
Ben de senin gibi geceleri kaşınma hissiyle uyanıyordum. Doktorum “kaşıntı iyileşmenin göstergesi” dedi. Çünkü yeni hücreler oluşuyor. Ben her sabah soğuk suyla durulama yaptım, inanılmaz rahatlattı. Ayrıca kliniğin verdiği termal su spreyi de çok işe yaradı. 2 hafta içinde tamamen geçti. Sadece sabırlı ol, kaşımak en büyük hata olur.

Oyla 0
Bende kaşıntı 9. günde başladı, 3–4 gün sürdü. Losyonu düzenli kullandığım için fazla rahatsız etmedi. Özellikle nemlendirici etkili ürünler bu dönemde çok işe yarıyor. Saç ekimi sonrası kuruluk olduğu için deri tepki veriyor. Hafif kaşınıyorsa sorun yok, ama kızarıklık olursa doktora danış. Genelde 2. haftada kendiliğinden geçiyor.

Oyla 0
Kaşıntı dönemi sabır testi gibi ama korkulacak bir şey değil. Bende 10. günde başladı, 16. günde tamamen bitti. Her akşam duş sonrası termal su sprey sıktım, anında ferahlık hissi veriyor. Ayrıca tırnak yerine parmak içiyle hafifçe bastırmak bile rahatlatıyor. Saç ekimi sonrası bu his iyileşmenin doğal bir parçası, geçici bir süreç sadece.

Oyla 0
Geri
Üst Alt