Saç Ekimi Sonrası Kaşıntı ve Sivilce Neden Olur?

Turgay Çetin

Kayıtlı Üye
Merhaba forum dostları, saç ekimimi yaklaşık 2 ay önce yaptırdım ve son birkaç haftadır ekim yapılan bölgede hafif kaşıntı ve sivilce benzeri küçük kabarcıklar oluştu. Başta normal sandım ama zamanla biraz arttı. Doktorum bunun iyileşme sürecinin bir parçası olduğunu söyledi fakat emin olamadım.
Sizce saç ekimi sonrası bu tür sivilceler ve kaşıntılar normal mi?

Araştırdığım kadarıyla bu durum genelde yeni saçların çıkmaya başlamasıyla oluyormuş. Kökler deri altından yüzeye doğru ilerlerken, tıkanan gözenekler sivilceye yol açabiliyormuş. Ayrıca saç derisi kuruduğunda da kaşıntı artabiliyormuş. Ben her gün doktorun verdiği şampuanı kullanıyorum ama yine de arada o batma hissi oluyor.

Bazı forumlarda termal su spreyi veya panthenol sprey önerilmiş, bazıları da kesinlikle el sürmeyin diyor. Bu dönemde cilt zaten hassas olduğu için sık yıkamak da zararlı olabilir mi bilmiyorum.

👉 Saç ekimi sonrası sizde kaşıntı veya sivilce oldu mu? Bu durumu nasıl atlattınız, gerçekten kendiliğinden geçiyor mu?

Benim de saç ekiminden sonra 6. haftada küçük sivilceler çıkmıştı. Doktorum bunun tamamen yeni saçların çıkış süreciyle alakalı olduğunu söyledi. Kökler deriyi zorladığı için o bölgede kaşıntı ve minik kabarcıklar oluşuyor. Panthenol sprey çok iyi geldi. 10 gün içinde geçti. Kesinlikle ellememek ve sık yıkamamak gerekiyor.

Oyla 0
Bende kaşıntı ve sivilce 7. haftada başladı. Özellikle tepe kısmında birkaç tane çıktı. Doktorum “saç çıkış sivilcesi” dedi. Cilt gözenekleri tıkanınca böyle oluyormuş. Her gün yıkamak yerine gün aşırı yaptım, rahatladım. Panthenol sprey kullandım, 1 haftada azaldı. El sürmemek en önemli kural.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası sivilce oluşumu çok normal. Benim 2. ayda çıktı ve yaklaşık 2 hafta sürdü. Yeni saç telleri deriyi delip çıktığında sanki minik sivilce gibi görünüyor. Ben termal su spreyiyle ferahlama sağladım. Asla sıkmadım, kendiliğinden geçti. Kaşıntı varsa hafif dokunuşla rahatlamak yeterli, bastırmamak önemli.

Oyla 0
Ben de aynı durumu yaşadım. 1,5 ay sonra saç derisinde hem kaşıntı hem minik sivilceler belirdi. Doktorum bunun saç köklerinin aktifleştiğini gösterdiğini söyledi. Günde bir kez panthenol losyon sürdüm, hem nemlendirdi hem kaşıntıyı azalttı. 10 gün sonra tamamen geçti. Endişe etme, bu süreç geçici ve doğal.

Oyla 0
Saçımı ektirdikten 2 hafta sonra kaşıntı bende de oldu. İlk başta panikledim ama 8. haftada başlayıp 2 haftada geçti. Doktor “bu saç köklerinin dışa çıkma belirtisi” dedi. Kaşımak kesinlikle yasak, aksi halde iz kalabilir. Losyon ve soğuk suyla yıkama iyi geliyor. 3. ayda cilt tamamen normale döndü.

Oyla 0
Geri
Üst Alt