Saç Ekimi Sonrası Kızarıklık Ne Zaman Geçer?

Okan Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptıralı yaklaşık 3 hafta oldu. Operasyondan sonraki ilk günlerde beklediğim bir şeydi ama şu anda hâlâ kızarıklık devam ediyor. Özellikle ışık altında daha belirgin görünüyor. İlk başlarda "iyileşme süreci" diye düşünüyordum ama 20 günü geçince acaba normal mi diye merak etmeye başladım.

Doktorum bunun derinin yenilenme süreciyle ilgili olduğunu, özellikle açık tenli kişilerde daha uzun sürdüğünü söyledi. Herhangi bir ağrı ya da yanma yok, sadece renk farkı var. Özellikle alın çizgisine yakın bölgede kızarıklık daha yoğun.

Forumlarda bazı kişiler 10. günde tamamen geçtiğini yazmış, bazılarıysa 1 aya kadar sürdüğünü söylüyor. Benim cildim biraz hassas olduğu için sanırım biraz daha uzun sürecek. Güneş ışığına da doğrudan çıkmamaya çalışıyorum çünkü kızarıklığı artırabiliyor.

👉 Ekim sonrası kızarıklık sizde ne kadar sürdü ve bu dönemde iyileşmeyi hızlandırmak için ne yaptınız?

Kızarıklık bende yaklaşık 1 ay sürdü. Açık tenli olduğum için doktorum önceden uyarmıştı. Güneşe direkt çıkmadım, dışarı çıkmam gerektiğinde şapka taktım. Ayrıca doktorun verdiği nemlendirici losyonu her gün uyguladım. 3. haftadan sonra renk yavaş yavaş normale döndü. Panik yapmaya gerek yok, tamamen cildin kendini yenileme süreci.

Oyla 0
Bazı bölgelerdeki kızarıklık bende de 20 gün civarında sürdü. Doktorum, kan dolaşımının yoğun olduğu kişilerde sürenin biraz uzayabileceğini söyledi. Günde bir kez ılık suyla nazik yıkama yapıyordum. Sert hareketlerden kaçının, çünkü deriyi tahriş etmek süreci uzatıyor. 4. haftada tamamen geçmişti. Renk farkı yavaş ama güvenli şekilde azalıyor.

Oyla 0
Kızarıklığın uzun sürmesi genelde cilt hassasiyetine bağlı. Bende neredeyse 5 haftaya kadar sürdü ama hiçbir sorun olmadı. Nem dengesini korumak çok önemli. Panthenol içerikli krem kullanmıştım, ciddi rahatlama sağladı. Ayrıca güneş ışığından uzak durmak gerekiyor. Koruyucu şapka veya ince bere işe yarıyor. Sabırla geçmesini bekleyin, iz kalmıyor.

Oyla 0
Ekim sonrası 2. haftada kabuklar döküldü ama kızarıklık devam etti. Özellikle alın bölgesi uzun süre pembe kaldı. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, zamanla cilt tonunun dengeye oturacağını söyledi. 6. haftada fark edilir biçimde azaldı. Güneş kremi kullanmak süreci hızlandırdı. Şimdi neredeyse tamamen geçti, sabırla beklemek gerekiyor.

Oyla 0
Kızarıklığın ne kadar süreceği ekim yöntemiyle de alakalı. FUE yönteminde genellikle 2–4 hafta sürüyor. Bende 3. haftadan sonra azalmaya başladı, 5. haftada tamamen bitti. Bu dönemde alkol içeren ürünlerden uzak durmak gerekiyor çünkü cildi tahriş ediyor. Doğal nemlendiriciler ve sabırlı bir bakım rutiniyle sorun kendiliğinden geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt