Saç Ekimi Sonrası Losyon Nasıl Kullanılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şinasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şinasi

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi 1 hafta önce yaptırdım. Şu anda en çok dikkat ettiğim konu losyon kullanımı. Doktorum losyonun kabukları yumuşatmak ve saç derisini nemli tutmak için çok önemli olduğunu söyledi. Ancak evde uygularken insan ister istemez korkuyor. Özellikle ekim yapılan bölgeye dokunurken “ya köklere zarar verirsem” endişesi hep aklımda.

İlk birkaç gün klinikte yıkama yaptılar, losyonu nasıl sürdüklerini dikkatle izledim. Onlar parmak uçlarıyla hafifçe bastırmadan, sanki köpük gibi yayıyordu. Şimdi evde kendim uyguluyorum: Losyonu ekim bölgesine sürüp yaklaşık 30 dakika bekletiyorum, sonra ılık suyla duruluyorum. Bazı arkadaşlar 20 dakika yeterli diyor, bazıları 1 saat bekliyor. Kafam karıştı açıkçası.

Ayrıca losyonu günde kaç kez sürmem gerektiği konusunda da net bilgi yok. Bazı kaynaklar “her yıkamadan önce”, bazıları ise “sadece kabuklanma bitene kadar” diyor. Hangi yöntemin daha sağlıklı olduğunu merak ediyorum.

👉 Saç ekimi sonrası losyonu ne kadar süreyle ve hangi sıklıkta kullandınız? En etkili uygulama şekli sizce hangisiydi?

Benim klinik her yıkamadan önce 1 kez losyon uygulamamı söylemişti. 30 dakika bekletmek ideal süre. Losyon kabukları yumuşatıyor, böylece şampuanla kolay temizleniyor. Fazla bastırmadan, sadece parmak uçlarıyla dağıtmak gerekiyor. İlk 10 gün bu şekilde yaptım ve hiçbir köke zarar gelmedi. Losyonu fazla bekletmek bazen deriyi fazla yumuşatabiliyor, dikkat et.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası dönemde losyon gerçekten kurtarıcı. Ben 25 dakika beklettim, fazla uzun tutmadım. Panthenol içerikli losyon kullanıyordum, cildi nemlendirip rahatlatıyor. Her gün uygulamak şart değil, gün aşırı yapmak yeterli oluyor. Yıkama sonrası kabuklar kendiliğinden dökülmeye başladı. Deri kuruluğu da hiç yaşamadım. Fazla bastırmadan uygulamak çok önemli.

Oyla 0
Doktorum losyonu sadece ilk 10 gün boyunca kullanmamı önerdi. Günde bir kez, yıkama öncesi uyguluyordum. 30 dakika yeterli. Losyonun etkisi kabukları yumuşatmakla birlikte, saç derisindeki gerginliği de azaltıyor. Ben klinikten verilen özel losyonu kullandım, memnunum. 2. haftadan sonra derim toparladı ve artık gerek kalmadı. Düzenli kullanım fark ettiriyor.

Oyla 0
Losyonu uygularken en dikkat edilmesi gereken şey dokunma şiddeti. Ben ilk başta çok temkinli davrandım, sanki deri soyulacakmış gibi korktum. Ama aslında nazikçe sürmek yeterli. Losyonu sürüp 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulamak en güvenli yöntem. İlk 2 hafta her gün kullandım, sonra haftada 2’ye düşürdüm. Kabuklar sorunsuz döküldü.

Oyla 0
Saç ekiminden sonra losyonu düzenli kullanmak iyileşmeyi hızlandırıyor. Ben Bepanthol losyon kullandım. Günde bir kez, akşamları sürdüm. 20-25 dakika beklettikten sonra yumuşak suyla duruladım. Kabuklanma dönemini rahat atlattım. Losyonu fazla bastırmadan sürmek çok önemli; kökleri oynatmamak gerekiyor. Bu rutini 10 gün sürdürdüm, sonra bırakmak yeterli oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt