Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Ne Zaman Mantıklı Olur?

Mahmut Köse

Kayıtlı Üye
Mezoterapi konusu PRP’ye göre daha az konuşuluyor ama son zamanlarda daha çok karşıma çıkmaya başladı. Klinik mezoterapinin özellikle saç tellerini güçlendirdiğini söylüyor ama bunun hangi aşamada daha mantıklı olduğunu net anlatan pek yok. Kimisi “erken dönemde faydalı” diyor, kimisi ise “çıkışlar başladıktan sonra daha mantıklı” diye yazmış.

Şu an 5. aydayım. Saçlar çıkmaya başladı ama bana hâlâ ince ve zayıf geliyor. Mezoterapi bu konuda gerçekten işe yarar mı, yoksa gereksiz bir masraf mı emin değilim. Zamanlamayı yanlış yapıp fayda görmemek istemiyorum. O yüzden yaptıranların ne zaman yaptırdığını ve ne hissettiğini merak ediyorum.

Saç ekimi sonrası mezoterapiyi hangi dönemde yaptırmak daha mantıklı olur?

Ben mezoterapiyi 6. aydan sonra yaptırdım. Çıkışlar başlamıştı, o yüzden saç tellerinin kalınlaşmasına katkı sağladı. Çok erken yaptırmanın pek anlamı olmadığını düşünüyorum.

Oyla 0
Mezoterapiyi 4. ayda yaptırdım. Saçlar henüz zayıftı ama sonrasında biraz daha canlı durmaya başladı. Büyük mucize değil ama destekleyici olduğunu hissettim.

Oyla 0
Bence mezoterapi çıkışlar başladıktan sonra daha mantıklı. Çünkü var olan saçları besliyor. Henüz saç yokken yaptırmak bana çok anlamlı gelmedi.

Oyla 0
Ben hiç yaptırmadım ama saçlarım yine de toparladı. Mezoterapi isteğe bağlı bir destek gibi geliyor bana. Zorunlu değil ama isteyen için faydalı olabilir.

Oyla 0
Zamanlama önemli. Çok erken ya da çok geç olunca beklenti boşa çıkabiliyor. En mantıklı dönem bence 5–7 ay arası.

Oyla 0
Geri
Üst Alt