Saç Ekimi Sonrası Ödem Ne Kadar Sürer?

Hilmi Selimoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi sürecini araştırırken en çok karşıma çıkan konulardan biri de ödem oldu. Açıkçası ekimden sonra başta, alında ya da göz çevresinde şişlik oluşabileceğini okumak insanı biraz tedirgin ediyor. Kimisi “hiç olmadı” diyor, kimisi ise birkaç gün aynaya bakmak istemediğini anlatıyor. Bu kadar farklı deneyim olunca insan neyle karşılaşacağını bilemiyor.

Benim merak ettiğim, ödemin ne kadar sürdüğü ve ne kadar normal olduğu. Operasyondan hemen sonra mı başlıyor, yoksa birkaç gün sonra mı ortaya çıkıyor? Alna doğru inen şişlik ne zaman geçiyor, bu süreçte ağrı oluyor mu yoksa sadece görüntü mü rahatsız ediyor? Ayrıca ödem herkeste mutlaka olur mu, yoksa bazı kişiler bunu çok hafif mi atlatıyor?

Bir de ödemi azaltmak için neler yapılması gerektiği konusu var. Yüksek yastıkta yatmak, bol su içmek, tuzdan uzak durmak gibi öneriler çok geçiyor ama hangileri gerçekten işe yarıyor bilmiyorum. Soğuk uygulama yapılmalı mı, yapılmamalı mı o da ayrı bir soru işareti.

Sonuçta bu geçici bir durum ama süresini bilmek psikolojik olarak insanı rahatlatıyor. İşe dönüş, dışarı çıkma gibi planları buna göre yapmak istiyorum. Saç ekimi sonrası oluşan ödem normalde ne kadar sürer ve ne zaman endişelenmek gerekir?

Bende ödem ikinci gün başladı, üçüncü gün en belirgin halindeydi. Alna doğru indi ama ağrı yapmadı. Beşinci günden sonra hızla azaldı. Yüksek yastıkta yatmak ve bol su içmek gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Ödem bende çok hafif oldu. Doktorum ekimden sonra ilk günlerde tuzlu yemememi ve başımı eğmememi söyledi. Buna dikkat ettim. Dördüncü günde neredeyse tamamen geçti. Herkeste aynı olmuyor ama genelde geçici bir durum.

Oyla 0
Genelde 3–7 gün arası sürüyor. Bende beşinci gün tamamen geçti. İlk günler biraz görüntü can sıkıyor ama korkulacak bir şey değil. Doktorun verdiği ilaçları düzenli kullanınca süreç rahat geçiyor.

Oyla 0
Benim ödem biraz uzun sürdü, yaklaşık bir hafta. Göz çevresine indiği gün moral bozucuydu ama sonra hızla dağıldı. Bu sürecin normal olduğunu bilmek insanı rahatlatıyor.

Oyla 0
Ödemin süresi kişiye göre değişiyor. Ben spor yapmadım, başımı eğmedim, bol su içtim. Bunların etkisi olduğunu düşünüyorum. Panik yapmaya gerek yok, geçiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt