Saç Ekimi Sonrası PRP Yapılmazsa Saçlar Daha İnce Mi Çıkıyor?

Nihat Nalbantoğlu

Kayıtlı Üye
Saç ekimi yaptırdıktan sonra en çok kafamı karıştıran konulardan biri PRP oldu. Klinik PRP’yi önerdi ama “yaptırmazsan saçlar ince çıkar” gibi net bir şey de söylemedi. Buna rağmen forumlarda PRP yaptırmayanların saçlarının daha zayıf çıktığını yazanlar var. Bu da ister istemez insanın aklına takılıyor. Şu an 5. aydayım, çıkışlar başladı ama saç telleri bana biraz ince geliyor.

PRP yaptırmadığım için mi böyle, yoksa bu dönemde herkesin saçı zaten ince mi çıkıyor emin olamıyorum. Bazıları “zamanla kalınlaşır” diyor, bazıları ise PRP’nin kaliteyi artırdığını savunuyor. Gereksiz masraf yapmak istemiyorum ama yanlış bir karar da vermek istemiyorum. Sonuçta herkes saçının daha güçlü ve sağlıklı çıkmasını istiyor.

Saç ekimi sonrası PRP yaptırmamak gerçekten saçların daha ince çıkmasına neden oluyor mu?

Ben PRP yaptırmadım ve saçlarım ilk başta ince çıktı. Ama 9–10. aydan sonra belirgin şekilde kalınlaştı. İnce çıkışın PRP’siz olmasından çok sürecin erken olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Oyla 0
PRP yaptıran arkadaşım var, yaptırmayan da. Açıkçası aralarında çok bariz bir kalınlık farkı görmedim. Saç telleri zamanla olgunlaşıyor. PRP belki destek olur ama ana sebep değil gibi geliyor bana.

Oyla 0
Ben bir seans PRP yaptırdım, saçlarım yine ince çıktı. Sonradan kalınlaştı. O yüzden ince çıkışın PRP ile direkt bağlantılı olduğunu düşünmüyorum.

Oyla 0
Saçlar ilk çıktığında zaten ince oluyor. Bu biyolojik bir süreç. PRP yapılmasa da zamanla kalınlaşma oluyor. Sabır önemli.

Oyla 0
PRP yaptırmadım, şu an 1. yılım doldu. Saç kalınlığı gayet iyi. Bence PRP olmadan da saçlar normal kalınlığına ulaşıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt