Saç Ekimi Sonrası Saç Telleri Ne Zaman Kalınlaşır?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 5 ay önce yaptırdım. Şu an saçlarım çıkmaya başladı ama hâlâ ince telli ve yumuşak bir yapıda. Ekimden önce doktorum “saçların kalınlaşması zaman alır” demişti ama açıkçası bu kadar uzun süreceğini beklemiyordum.

Bazı bölgelerde doluluk hissediliyor ama özellikle tepe kısmında saçlar hâlâ ince görünüyor.

Forumlarda okuduğuma göre saç tellerinin kalınlaşması genelde 6. aydan sonra başlıyormuş ve 1 yıla kadar devam ediyormuş. Doktorum da aynı şeyi söyledi, “kökler oturduktan sonra saçın kalitesi değişir” dedi. Yani şu an çıkan saçlar kalıcı formda değilmiş.

Ben biotin ve çinko desteği alıyorum, ayrıca saç derisine zarar vermemek için nazik şampuanlar kullanıyorum.

Ama insan ister istemez sabırsızlanıyor, çünkü şu anki halim sanki eksik gibi. Özellikle saçlar ıslakken ince yapıları daha da belli oluyor. Acaba bu dönemde özel bir bakım ürünü veya vitamin saç kalınlığını hızlandırır mı?

👉 Saç ekimi sonrası sizde saç telleri ne zaman kalınlaşmaya başladı? Bu süreci hızlandırmak için kullandığınız bir şey oldu mu?

Çözüm
Bende kalınlaşma süreci 6. aydan sonra başladı. 3. ayda çıkan saçlar inceydi ama 8. aya doğru teller güçlendi. Biotin ve E vitamini takviyesi aldım, beslenmeye dikkat ettim. Saç ekimi sonrası süreç uzun ama sabırlı olunca her geçen ay gelişim fark ediliyor. Şimdi 10. aydan itibaren hacimli, doğal bir görünüm oluştu.
Benim saç tellerim 6. ayda kalınlaşmaya başladı. 4. ayda çıkan saçlar çok inceydi, sanki bebek saçı gibiydi. Doktorum biotin ve B vitamini desteği önerdi, gerçekten fark etti. 8. ayda saçlarım daha dolgun görünmeye başladı. Düzenli yıkama, sağlıklı beslenme ve sabır en önemli üçlü. Zamanla saç kalitesi kesinlikle oturuyor.

Oyla 0
Bende saçlar 3. ayda çıkmaya başladı ama kalınlaşma yaklaşık 7. ayda fark edildi. İlk başta zayıf teller oluyor çünkü kök yeni oluşuyor. Ben her gün Bepanthol ve Panthenol içeren ürünler kullandım. Ayrıca doktorumun önerisiyle biotin desteği aldım. 1 yılın sonunda saçlarım tamamen doğal formuna kavuştu.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası kalınlaşma süreci sabır gerektiriyor. Benim saçlarım 5. ayda yeni çıkmaya başladı ama dolgunluk 8. aydan sonra geldi. Bu süreçte saç derisini nemli tutmak ve protein ağırlıklı beslenmek işe yarıyor. 10. aydan sonra saç telleri sertleşip doğal hacmini kazandı. Gerçek sonuçlar 1 yılda oturuyor.

Oyla 0
Ben 4. ayda çıkan saçlarımın çok ince olduğunu görünce moralim bozulmuştu ama doktorum “bu sadece geçici evre” dedi. Haklıymış. 7. ayda saç telleri kalınlaştı, yönleri de oturdu. O süreçte sadece doktorun verdiği şampuanı kullandım, ek ürün almadım. 9. aydan sonra saçlarım eskisinden bile güçlü oldu.

Oyla 0
Bende kalınlaşma süreci 6. aydan sonra başladı. 3. ayda çıkan saçlar inceydi ama 8. aya doğru teller güçlendi. Biotin ve E vitamini takviyesi aldım, beslenmeye dikkat ettim. Saç ekimi sonrası süreç uzun ama sabırlı olunca her geçen ay gelişim fark ediliyor. Şimdi 10. aydan itibaren hacimli, doğal bir görünüm oluştu.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt