Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Uzar?

Necati Ateş

Kayıtlı Üye
Saç ekiminden bu yana 4 ay geçti ve açıkçası aynaya her baktığımda sabırsızlanıyorum. İlk başlarda dökülme süreci moral bozuyor, insan “acaba çıkmayacak mı” diye düşünüyor. İlk 1 ay şok dökülme dönemini yaşadım, saçların çoğu gitti. Şimdi ise bazı bölgelerde tüy gibi kıllar çıktı ama hâlâ tam dolgunluk yok.

Doktorum, 3. aydan itibaren saç köklerinin uyanmaya başladığını, 6. ayda fark edilir bir yoğunluk oluşacağını söylemişti. Yine de süreç kişiden kişiye çok değişiyor. Forumlarda okuduğuma göre bazı kişiler 4. ayda bile belirgin sonuç almış, bazılarında ise 8. ayı bulmuş.

Vitaminlerimi düzenli alıyor, alkol ve sigaradan uzak duruyorum. Günde bir kez özel şampuanla yıkıyorum. Ama hâlâ şu soruyu merak ediyorum:
Gerçek anlamda “saçım uzuyor” hissi ne zaman başlıyor?
Sabırla bekliyorum ama biraz da moral motivasyon lazım.

👉 Ekim sonrası sizde saçlar ne zaman uzamaya başladı, hangi ayda farkı hissettiniz?

Genelde 4. ay sabır dönemi oluyor. 5. ayla birlikte minik tüylerin kalınlaşmaya başladığını fark edersin. Bende de tam olarak öyle oldu. 6. ayda aynaya baktığımda artık “saçım geliyor” dedim. 9. ayda ise hacim bariz artıyor. En önemli şey moralini bozmamak. Bu süreç gerçekten yavaş ilerliyor ama sonunda o emeğin karşılığını net şekilde görüyorsun.

Oyla 0
Saç ekiminde herkesin metabolizması farklı çalışıyor. Bende ilk 3 ay hiçbir gelişme olmadı. 4. ayda ufak çıkışlar başladı. 6. ayda çevremdekiler fark etti. 9. ayda aynada tanıyamadım kendimi. Biotin ve çinko takviyesi kullanmıştım, faydası oldu. Stresten uzak durmak çok etkili, çünkü stres köklerin aktifleşmesini geciktiriyor. Sabır burada en büyük ilaç.

Oyla 0
Klinikte doktorum “ilk 4 ay sabret, sonra güzelleşme dönemi başlar” demişti. Gerçekten öyle oldu. 5. ayda tüyler kalınlaştı, 7. ayda hacim kazandı. Saçların tamamen dolgunlaşması ise 12. ayı buldu. Şok dökülme döneminde moral bozmak gereksiz. Her kök kendi zamanında uyanıyor. Sabırlı olunca sonuç mükemmel oluyor, süreç buna değer.

Oyla 0
Ben 2. ayda biraz erken umutlanmıştım ama o tüylerin çoğu döküldü. 5. aya kadar çok şey beklememek lazım. 6. ayda ayna karşısında bariz değişimi gördüm. 8. ayda çevremdeki herkes fark etmeye başladı. Dökülme sürecinden sonra sabırla beklemek gerekiyor. Saçın gerçekten uzadığını 6. aydan sonra anlıyorsun. Öncesi tamamen sabır testi.

Oyla 0
Birçok kişi 4. ayda hemen sonuç bekliyor ama esas gelişme 6. ayda başlıyor. Saç telleri önce ince, sonra kalınlaşıyor. 9. ayda yoğunluk oturuyor. Ekim sonrası vitamin takviyesi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku çok önemli. Benim saçlar 7. ayda ciddi fark gösterdi. Şimdi 1 yılı doldurdum, tamamen doğal bir görünüm oluştu. Zamanla her şey oturuyor.

Ek olarak, bir de konunun uzmanı bir kişinin videosunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Böylece aklınızdaki sorulara en doğru cevapları bulacağınıza inanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Oyla 0
Geri
Üst Alt