Necati Ateş
Kayıtlı Üye
Saç ekiminden bu yana 4 ay geçti ve açıkçası aynaya her baktığımda sabırsızlanıyorum. İlk başlarda dökülme süreci moral bozuyor, insan “acaba çıkmayacak mı” diye düşünüyor. İlk 1 ay şok dökülme dönemini yaşadım, saçların çoğu gitti. Şimdi ise bazı bölgelerde tüy gibi kıllar çıktı ama hâlâ tam dolgunluk yok.
Doktorum, 3. aydan itibaren saç köklerinin uyanmaya başladığını, 6. ayda fark edilir bir yoğunluk oluşacağını söylemişti. Yine de süreç kişiden kişiye çok değişiyor. Forumlarda okuduğuma göre bazı kişiler 4. ayda bile belirgin sonuç almış, bazılarında ise 8. ayı bulmuş.
Vitaminlerimi düzenli alıyor, alkol ve sigaradan uzak duruyorum. Günde bir kez özel şampuanla yıkıyorum. Ama hâlâ şu soruyu merak ediyorum:
Gerçek anlamda “saçım uzuyor” hissi ne zaman başlıyor?
Sabırla bekliyorum ama biraz da moral motivasyon lazım.
Ekim sonrası sizde saçlar ne zaman uzamaya başladı, hangi ayda farkı hissettiniz?
Doktorum, 3. aydan itibaren saç köklerinin uyanmaya başladığını, 6. ayda fark edilir bir yoğunluk oluşacağını söylemişti. Yine de süreç kişiden kişiye çok değişiyor. Forumlarda okuduğuma göre bazı kişiler 4. ayda bile belirgin sonuç almış, bazılarında ise 8. ayı bulmuş.
Vitaminlerimi düzenli alıyor, alkol ve sigaradan uzak duruyorum. Günde bir kez özel şampuanla yıkıyorum. Ama hâlâ şu soruyu merak ediyorum:
Gerçek anlamda “saçım uzuyor” hissi ne zaman başlıyor?
Sabırla bekliyorum ama biraz da moral motivasyon lazım.