Saç Ekimi Sonrası Şapka Takmak Zararlı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Taylan

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 1 hafta önce yaptırdım. Güneşli bir şehirde yaşadığım için dışarı çıkarken başımı korumam gerekiyor ama kafamda hâlâ soru işareti var: Saç ekimi sonrası şapka takmak zararlı mı?

Doktorum ilk 7 gün kesinlikle hiçbir şey temas etmesin dedi, ama dışarı çıkmak zorunda kalınca mecburen çözüm arıyorum.

Bazı kişiler “bol kep takabilirsin” diyor, bazıları “ilk 2 haftaya kadar hiçbir şekilde temas etme” diye uyarıyor. Ben ekim yapılan bölgeye baskı yapmaktan korkuyorum, çünkü kökler hâlâ hassas. Güneşin direk teması da zararlıymış, bu yüzden arada kaldım.

Bir de merak ettiğim şey, şapka takmak saç köklerinin hava almasını engeller mi?

Kimi forumlarda “ekim bölgesi havasız kalırsa iyileşme yavaşlar” deniyor. Doktorum bana özel yumuşak bir cerrahi kep verdi, onu 10. günden sonra takabileceğimi söyledi. Fakat günlük hayatta daha rahat bir şey kullanmak istiyorum.

👉 Saç ekimi sonrası siz ne zaman şapka takmaya başladınız? Hangi model veya kumaş türü köklere zarar vermiyor?

Ben şapka konusunu doktoruma özellikle sordum. İlk 10 gün boyunca kesinlikle takmadım. 11. günden sonra gevşek yapıda, pamuklu bir cerrahi kep kullandım. Ne baskı yaptı ne terletti. En önemlisi, hava geçiriyor. Kesinlikle dar kep ya da spor şapka takma, kökler henüz oturmamışken temas zararlı olur. 2. haftadan sonra daha rahattım.

Oyla 0
Saç ekimimden 9 gün sonra dışarı çıkmak zorunda kaldım. Doktorum “yumuşak kumaşlı, gevşek bir kep takabilirsin” dedi. Ben pamuklu cerrahi bone kullandım, hiç baskı yapmadı. Güneşten korudu, köklere de zarar vermedi. Sentetik kumaşlı şapkalar deriyi terletiyor, bu yüzden uzak dur. 3. haftadan sonra normal şapka kullanmaya başladım.

Oyla 0
Ben 10 gün boyunca hiç şapka takmadım, çünkü köklerin hava alması gerekiyordu. 11. günden sonra gevşek pamuklu kep kullandım. Güneşin etkisini ciddi şekilde azalttı. Ayrıca şapka altı çok sıcak olursa terleme köklere zarar verebilir. O yüzden kısa süreli tak, sonra mutlaka çıkar. Şu an 3. aydayım, saçlar gayet iyi durumda.

Oyla 0
Doktorum netti: İlk 3 gün kesinlikle şapka yok. Sonrasında bol ve içi yumuşak şapka serbest. Ben bu şekilde yaptım, ne greft kaybı ne başka bir sorun yaşadım. Kurala uyunca problem olmuyor.

Oyla 0
İlk günlerde görüntü can sıkıyor ama riske girmemek lazım. Birkaç gün sabretmek uzun vadede daha mantıklı. Şapka konusu acele edilmemesi gerekenlerden biri.

Oyla 0
Geri
Üst Alt