Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Ne Zaman Başlar?

Mehmet Şahin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda saç ekimi yaptırdım ve şu anda iyileşme sürecindeyim. Sürecin ilerleyişiyle ilgili bazı endişelerim var, özellikle de çok sık duyduğum şok dökülme (shock loss) aşaması hakkında. İnternette birçok farklı bilgiye rastladım ama ne zaman başladığı, ne kadar sürdüğü ve bu dönemde saçlara nasıl bakım yapılması gerektiği konusunda net bir bilgi bulmakta zorlanıyorum.

Bazı kaynaklarda şok dökülmenin ekimden 2 ila 6 hafta sonra başladığı, yaklaşık 1-2 ay sürdüğü söyleniyor. Ancak herkesin saç tipi, ekim yöntemi ve iyileşme süreci farklı olduğu için emin olamıyorum. Bu dönemde saçlara doğru bakım yapmak, ekilen greftlerin sağlıklı şekilde tutunması açısından çok önemli diye düşünüyorum.

Bu yüzden sizlerden ricam; şok dökülme sürecini nasıl yaşadınız, ne kadar sürdü ve bu dönemde hangi ürünleri veya yöntemleri kullandınız? Özellikle şampuan seçimi, yıkama sıklığı ve beslenme önerileri konusunda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız, eminim benim gibi bu süreçte olan birçok kişiye de yardımcı olacaktır.
Şimdiden herkese teşekkür ederim! 🙏

Saç ekimi olduktan sonra şok dökülme genellikle 2-4 hafta arasında başlar ve birkaç hafta sürebiliyor. Bu süreç doğal ve geçicidir, panik yapmanıza gerek yok. Ben bu dönemde saçlarımı nazik bir şampuanla yıkadım ve agresif taramaktan kaçındım. Ayrıca, doktorumun önerdiği vitaminleri ve saç serumu kullandım. Sabırlı olun, dökülen saçlar tekrar çıkacaktır.

Oyla 0
Merhabalar, Şok dökülme, saç ekiminden sonraki 3-4. haftalarda başladı ve yaklaşık 4-6 hafta sürdü. Bu dönemde saç derimi tahriş etmeyecek ürünler kullandım ve saçlarımı nazikçe yıkadım. Saç bakım yağları ve serumlar bu süreçte çok yardımcı oldu. En önemlisi, bu sürecin normal olduğunu bilmek ve sabırlı olmaktır. Dökülen saçlar zamanla geri geliyor, endişelenmeyin.

Oyla 0
Selam dostum,
Ben de yaklaşık 5 ay önce saç ekimi yaptırdım ve senin yaşadığın endişeleri çok iyi anlıyorum. 😊
Şok dökülme süreci genelde ekimden sonra 2. ila 5. hafta arasında başlıyor. Bende 3. haftada fark edilir şekilde dökülme başladı, özellikle ön bölgede. İlk başta panik yapmıştım ama doktorum bunun tamamen normal bir süreç olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1,5 ay kadar sürdü. Sonrasında dökülme durdu ve 3. aydan itibaren minik yeni saç telleri çıkmaya başladı. Şu anda 5. aydayım ve ciddi bir dolgunluk farkı var.
Bu dönemde dikkat ettiğim şeyler:
  • PH dengeli, medikal şampuan kullandım (örneğin Sebamed veya Hair Pharma).
  • Masaj yapmadan, sadece hafif dokunuşlarla yıkama yaptım.
  • Bol su içtim ve biotin takviyesi kullandım (doktor onayıyla).
Sabırlı olman gerekiyor; şok dökülme geçici bir dönem. Yeni saçların çıkınca moralin yerine gelecek. 💪

Oyla 0
Merhaba,
Eşim geçen sene saç ekimi yaptırdı. Şok dökülme genelde ekimden sonra 3.–6. hafta arası başlıyor ve 1-2 ay sürüyor. Bu dönemde sadece saç telleri dökülür, kökler içeride kalır, yani endişelenme. Biz bu süreçte güneşten uzak durduk, doktorun önerdiği şampuanı kullandık ve beslenmeye dikkat ettik. Sabırlı ol, 4. aydan sonra yeni saçlar çıkmaya başlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt