Saç Ekimi Sonrası Şok Dökülme Ne Zaman Biter?

Cem Toylu

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Saç ekimi konusunda en çok aklıma takılan şeylerden biri de şok dökülme süreci. Açıkçası bu süreç hakkında farklı farklı şeyler okudum, bazı kişiler 2. ayda tamamen bittiğini söylüyor, bazıları 4-5 ay sürdüğünü yazıyor. İşlem yaptırmayı düşünen biri olarak bu dönem beni biraz endişelendiriyor çünkü zaten dökülmeden dolayı psikolojik olarak yıpranmışken, bir de ekilen saçların dökülmesi moral bozucu gibi geliyor.

Doktorların çoğu bunun çok normal olduğunu ve saç köklerinin tutunduğunu, sadece üstteki kıl telinin döküldüğünü söylüyor. Yani aslında o kök içeride kalıyor ve birkaç ay sonra yeniden çıkmaya başlıyormuş. Ama insanın kafasında hep “ya çıkmazsa?” diye bir soru oluyor.

Benim çevremde ekim yaptıran 2 arkadaşım var, birinin saçları 2,5 ay sonra çıkmaya başlamış ve şu an çok doğal duruyor. Diğerinin ise 4 ay boyunca saçlarının çoğu dökülmüş, 5. aydan sonra yavaş yavaş toparlamış. Yani kişiden kişiye değişiyor gibi.

Benim sormak istediğim şu: Şok dökülme sizde ne kadar sürdü? Bu dönemde nasıl sabrettiniz, moralinizi nasıl yüksek tuttunuz? Çünkü beklerken insanın psikolojisi daha da bozuluyor gibi. Bu süreci yaşayanların gerçek yorumlarını duymak bana çok yardımcı olur.

Benim saç ekimimden sonra şok dökülme tam olarak 2. ayda başladı. İlk başta panikledim, “boşa mı gitti bu kadar emek ve para” diye düşündüm. Ama doktorum bunun tamamen doğal olduğunu, köklerin içeride kaldığını söyledi. Gerçekten de 3. aydan sonra yeni çıkan saçları görünce içim rahatladı. Bence bu süreçte sabırlı olmak ve moralini yüksek tutmak çok önemli. Sakın “saçlarım çıkmadı” diye üzülmeyin.

Oyla 0
Benim ekim sonrası şok dökülme yaklaşık 1,5 ay sonra başladı ve 2,5 ay gibi sürdü. Bu sürede neredeyse ekilenlerin %70’i dökülmüştü. İlk bakışta çok moral bozucu görünüyor ama asıl saçlar 3-4. aydan sonra çıkmaya başladı. 6. ayda bile ciddi fark gördüm. Şu an 1 yıl oldu, saçlarım çok iyi durumda. O yüzden şok dökülme sizi korkutmasın, aksine bu sürecin sağlıklı işlediğini gösteriyor diyebilirim.

Oyla 0
Şok dökülme bende biraz uzun sürdü, neredeyse 4 ayın sonuna kadar devam etti. İlk başta baya moralim bozuldu çünkü ekimden hemen sonra çok güzel görünüyor, sonra bir anda dökülünce insan “keşke hiç yaptırmasaydım” diyor. Ama 5. aydan sonra saçlar tek tek çıkmaya başladı. Şu an 9. aydayım ve gerçekten çok doğal duruyor. Sabır çok önemli, o dönemi psikolojik olarak atlatmak lazım.

Oyla 0
Benim saç ekimimden sonra 3. ayda dökülme bitti. Bu süreçte çok tedirgin oldum, sürekli aynaya bakıyordum. Doktorumla sürekli iletişimde kaldım, o da bana bunun normal olduğunu söyledi. 4. aydan itibaren yeni saçlar çıkmaya başlayınca rahatladım. Bence en zor kısım bu süreç, çünkü sabretmek gerçekten kolay değil. Burada insanların deneyimlerini okumak bana çok destek oldu.

Oyla 0
Bende şok dökülme süreci biraz hızlı oldu, yaklaşık 6-7 hafta içinde bitti. Ekim sonrası ilk günler moralim gayet iyiydi, ama dökülmeler başlayınca moralim bozuldu. Yine de biliyordum ki bu geçici bir durum, kendimi motive etmeye çalıştım. 3. aydan sonra saçlarım çıkmaya başlayınca gerçekten çok sevindim. Şu an 1,5 yıl oldu, saçlarım oldukça doğal ve sık görünüyor. Bu dönemi atlatınca çok daha rahat edeceksiniz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt