Taner Sağlam
Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 5 gün önce yaptırdım ve en zorlandığım konu kesinlikle uyku pozisyonu oldu. Gündüz dikkat etmek kolay ama gece farkında olmadan kafamı yastığa çevirmekten korkuyorum. Doktorum ilk 10 gün boyunca sırt üstü ve baş yukarıda yatmam gerektiğini söyledi. Ama inanın, sabaha kadar o pozisyonda kalmak tam bir sabır testi.
Ekim yapılan bölgeye temas olmaması gerektiğini biliyorum çünkü kökler hâlâ hassas. Ancak sürekli aynı şekilde yatmak boynumu ağrıtıyor. Bazı forumlarda “boyun yastığı” önerenler var, bazıları da “başın altına ince bir havlu koy” diyor. Terleme veya sürtünme olursa köklere zarar gelir mi emin değilim.
Ben şu an iki yastığı üst üste koyup hafif dik pozisyonda uyuyorum. Böyle olunca ödem biraz daha hızlı indi ama sabah kalktığımda omuzlarım tutuluyor.
Uykuda farkında olmadan dönmek en büyük korkum.
Saç ekimi sonrası siz nasıl uyudunuz? Baş pozisyonu için özel bir yastık veya yöntem kullandınız mı?
Ekim yapılan bölgeye temas olmaması gerektiğini biliyorum çünkü kökler hâlâ hassas. Ancak sürekli aynı şekilde yatmak boynumu ağrıtıyor. Bazı forumlarda “boyun yastığı” önerenler var, bazıları da “başın altına ince bir havlu koy” diyor. Terleme veya sürtünme olursa köklere zarar gelir mi emin değilim.
Ben şu an iki yastığı üst üste koyup hafif dik pozisyonda uyuyorum. Böyle olunca ödem biraz daha hızlı indi ama sabah kalktığımda omuzlarım tutuluyor.