Saç Ekimi Sonrası Vitamin Kullanmak Gerekir mi?

Turhan Canatar

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç ekimimi yaklaşık 2,5 ay önce yaptırdım. Süreç gayet iyi gidiyor ama çevremden sık sık “vitamin desteği almalısın, saçların daha hızlı çıkar” gibi tavsiyeler duyuyorum. Doktorum da bazı durumlarda destek alınabileceğini söyledi ama net bir şey belirtmedi. O yüzden merak ettim: Saç ekimi sonrası gerçekten vitamin kullanmak şart mı?

Bazı kişiler biotin, çinko, B12, D vitamini ve keratin takviyeleri öneriyor. Özellikle biotinin saç kalınlığını artırdığını okudum. Ama fazla kullanıldığında yan etkisi olur mu emin değilim. Doğal yollardan beslenmeye dikkat ediyorum; yumurta, ceviz, yeşil sebze ve kırmızı et tüketiyorum. Yine de yeterli oluyor mu, bilmiyorum.

Saç ekiminden sonra vücudun toparlanması ve saç köklerinin güçlenmesi zaman alıyor. Bu dönemde doğru takviye kullanımı süreci hızlandırabilir ama yanlış ürünler ters etki de yaratabiliyormuş.

👉 Saç ekimi sonrası siz vitamin kullandınız mı? Hangi ürün veya içerikler gerçekten işe yaradı, tavsiye eder misiniz?

Ben saç ekiminden sonra biotin ve çinko desteği aldım. Doktorum 3. haftadan itibaren başlayabileceğimi söyledi. 2 ay içinde fark edilir şekilde saç tellerim kalınlaştı. Biotin gerçekten işe yarıyor ama dozuna dikkat etmek lazım. Ben 5000 mcg kullanıyorum. Ayrıca bol su içmek ve protein ağırlıklı beslenmek etkisini artırıyor.

Oyla 0
Ben sadece beslenmeyle idare ettim, ek takviye almadım. Ancak 4. aydan sonra kan tahlilinde D vitamini eksikliği çıktı, o zaman destek başladım. Saç ekimi sonrası vitamin şart değil ama eksiklik varsa kesinlikle faydalı. Biotin ve B12 saç çıkışını destekliyor. Herkeste farklı ama kan değerlerine göre hareket etmek en doğrusu.

Oyla 0
Benim doktorum vitamin takviyesini özellikle önerdi. Biotin, B5 ve çinko kombinasyonu verdi. 1. aydan itibaren düzenli kullandım, 3. ayda saçlarımda fark edilir güçlenme oldu. Ancak önemli olan sabır ve süreklilik. Takviyeyi kısa vadede değil, en az 3 ay düzenli kullanmak gerekiyor. Saç ekimi sonrası etkisi gayet hissediliyor.

Oyla 0
Ben de vitamin kullandım ama doktor kontrolünde. Solgar Biotin 5000 ve Nutraxin Zinc aldım. İlk başta tereddüt ettim ama gerçekten fark etti. Saç dökülmesi azaldı, yeni çıkanlar daha kalın geldi. Yine de herkesin vücudu farklı, o yüzden önce kan testi yaptırmak önemli. Gereksiz yere yüklenmek de doğru değil.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası vitamin takviyesi bence destekleyici ama zorunlu değil. Ben 2. aydan itibaren biotin kullandım, yanında doğal beslenmeye dikkat ettim. Özellikle yumurta, fındık ve yeşil sebzeler çok etkili. 4. ayda saçlarımın uzama hızı arttı. Yani doğru vitamin ve dengeli beslenme birlikte olunca fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt