Saç Ekimi Sonrası Yeni Saçlar Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Salih Eminoğlu

Kayıtlı Üye
Selamlar arkadaşlar, saç ekimimi yaklaşık 2 ay önce yaptırdım. Şu anda şok dökülme süreci büyük oranda bitti ama aynaya baktığımda hâlâ belirgin boşluklar var. Doktorum yeni saçların çıkmasının zaman aldığını söyledi ama insan sabırsızlanıyor. Özellikle ilk ay çok dikkat ettim, losyon ve şampuanı aksatmadım, sigara bile içmedim. Şimdi merak ettiğim tek şey şu: Yeni saçlar ne zaman çıkmaya başlıyor?

Bazı forumlarda “3. ayda tüylenme başlar” diyenler var, bazıları “6. aya kadar sabır” diyor. Benim ekim yapılan bölgede küçük ince tüyler var ama henüz saç gibi görünmüyor. Gözle görülür bir değişim ne zaman olur, bilemiyorum.

Doktorum köklerin dinlenme sürecinde olduğunu, her kökün farklı zamanda aktifleştiğini anlattı. Yani herkesin süreci aynı değilmiş. Yine de her sabah aynaya bakıp “bugün çıkar mı acaba” diye düşünmeden edemiyorum. 😅

👉 Saç ekimi sonrası sizde yeni saçlar kaçıncı ayda çıkmaya başladı? Gerçek sonuçları ne zaman görmeye başladınız?

Bende ilk yeni saçlar 3. ayda görünmeye başladı ama çok inceydiler. Gerçek fark 5. ayda ortaya çıktı. Şok dökülmeden sonra sabırlı olmak şart. İlk çıkan saçlar açık renkli ve zayıf oluyor, zamanla kalınlaşıyor. 6. ayda net dolgunluk fark ettim. Saç ekimi sabır işi, ne kadar düzenli bakım yaparsan o kadar hızlı sonuç alıyorsun.

Oyla 0
Benim saçlar 2. ayın sonunda tüy şeklinde çıkmaya başladı. 4. ayda artık aynada fark edilir hale geldiler. 6. ayda çevremdekiler bile “saçın baya dolmuş” demeye başladı. Losyon ve şampuanı aksatmadan kullanmak çok önemli. Doktorun verdiği ürünlerle devam ettim, kesinlikle fark etti. 1 yılda ise tam oturdu diyebilirim.

Oyla 0
Saç ekimi sonrası sabır en büyük anahtar. Ben 3. ayda minik çıkışlar gördüm ama 5. aya kadar çok belirgin olmadı. 6. ayda saç telleri kalınlaştı, artık şekil almaya başladı. Bu dönemde beslenmeye dikkat etmek de çok fark ettiriyor. B5 vitamini ve biotin desteği kullandım. Sonuçtan şu an gayet memnunum.

Oyla 0
Benim saçlar 4. ayda fark edilmeye başladı. Önce çok açık renkli ve inceydi, sonra koyulaştı. 6. ayda fotoğraflarda fark edilir bir doluluk vardı. Şok dökülme sonrası moral bozmamak gerekiyor. Saç ekimi sonrası süreç herkesin farklı ama genelde 3. aydan itibaren başlıyor. Sabırla devam etmek en doğru şey.

Oyla 0
Bende yeni saç çıkışları 2. ayın sonunda başladı, 4. ayda güçlenmeye başladı. Doktorum “ilk yılın sonunda tam sonucu görürsün” demişti, gerçekten öyle oldu. 6. aydan sonra saçlar dolgunlaştı, yönleri oturdu. Bu süreçte nemlendirici losyon ve biotin desteği çok fayda sağladı. Saç ekimi sonrası süreç uzun ama sonucu beklemeye kesinlikle değer.

Oyla 0
Geri
Üst Alt