Saç Ekimi Sonrası Yüz Şişmesi Normal Mi, Ne Zaman Geçer?

Nadir Aktürk

Kayıtlı Üye
Saç ekimini yaptırdıktan sonra karşılaştığım en can sıkıcı durumlardan biri yüzümde oluşan şişlik oldu. Operasyonun ertesi günü başımda çok bir şey yoktu ama ikinci günden itibaren alın bölgemde bir dolgunluk başladı. Üçüncü gün geldiğinde şişlik göz çevreme doğru indi ve açıkçası aynaya baktığımda biraz moralim bozuldu.

Bu süreci yaşarken en çok zorlayan şey, bunun normal olup olmadığını net şekilde bilememekti. Doktorum ödemin yer çekimiyle aşağı doğru indiğini söyledi ama yine de insan yaşayınca ister istemez endişeleniyor. Özellikle sabahları yüzüm daha şiş görünüyordu, gün içinde biraz iniyordu ama tamamen geçmiyordu. Ağrı yoktu ama görüntü olarak rahatsız ediciydi.

Yüksek yastıkta yatmaya çalıştım, tuzlu yemekten uzak durdum ve bol su içtim. Beşinci günden sonra şişlik yavaş yavaş azalmaya başladı. Yedinci gün geldiğinde yüzüm neredeyse normale dönmüştü. Şimdi geriye dönüp baktığımda keşke bu süreci önceden bu kadar net bilseydim diyorum.

Benim gibi bu durumu yaşayanlar için gerçekçi bilgi çok önemli. Saç ekimi sonrası yüz şişmesi normal mi ve kaç gün içinde geçmesi gerekir?

Bende de benzer bir süreç oldu. Üçüncü gün şişlik göz altına kadar indi. İlk başta korkutucu görünüyor ama ağrı yapmıyor. Doktorun verdiği ilaçları düzenli kullandım ve başımı yüksekte tuttum. Altıncı günde belirgin şekilde indi, yedinci günde tamamen normale döndü.

Oyla 0
Yüz şişmesi bende biraz daha hafifti ama yine de fark ediliyordu. Sabahları daha belirgindi, akşama doğru azalıyordu. Beş gün sürdü diyebilirim. İlk kez yaşayan için stresli ama geçici olduğunu bilmek çok rahatlatıyor. Panik yapmamak gerekiyor.

Oyla 0
Bu durum tamamen normal. Ben de ekim sonrası üçüncü günde yüzümde ciddi şişlik yaşadım. Yüksek yastık, bol su ve tuzdan uzak durmak gerçekten işe yarıyor. Yedinci günde hiçbir iz kalmadı. Bilmeden yaşayınca korkutuyor ama sürecin parçası.

Oyla 0
Bende şişlik göz çevresine kadar indi ama ağrı yoktu. Görüntü biraz moral bozucu olsa da doktorumun dediği gibi birkaç gün içinde indi. İzin almış olmam süreci psikolojik olarak da daha rahat geçirmemi sağladı.

Oyla 0
Şişlik konusu çok hafife alınıyor ama yaşayan için zor bir süreç. Benim yüzüm yaklaşık bir hafta şiş kaldı. Bilseydim daha rahat olurdum. Bu yüzden önceden bilgi sahibi olmak çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt