Saç Ekiminden 1 Ay Sonra Spor veya Seyahat Yapılır Mı?

Turgay Çetin

Kayıtlı Üye
Ekimden tam 1 ay geçti ve artık spora başlamak istiyorum. Ama hâlâ kafamda soru işaretleri var. Ağırlık çalışmak, terlemek, hatta seyahat etmek bile riskli midir bilmiyorum. Uçak yolculuğu yapmam gerekiyor, basınç etkiler mi diye bile düşündüm.

Doktorum 1 ay sonra hafif tempolu egzersizlere izin verdi ama “terleme ve darbe yok” uyarısını yaptı. Yine de emin olamıyorum. Seyahat ederken de güneş, klima, hijyen gibi faktörler riskli olabilir mi?

Bu süreçte siz spora veya tatile çıktınız mı? Saç ekiminden 1 ay sonra bunlar ne kadar güvenli?

Ben 1. ayda yürüyüşle başladım, salon sporuna 6. haftada döndüm. Ter direkt kökleri etkileyebiliyor. Kafayı havluyla sürekli silmek bile risk.

Oyla 0
Uçak yolculuğu yaptım, hiçbir sorun olmadı. Basınç etkilemiyor ama klima havası kurutabiliyor. Nemlendirici sprey al yanına.

Oyla 0
Ben 1. ayda tatile çıktım ama denize girmedim. Güneşten korumak için şapka tak, ama sıkı olmasın. Gözenekleri kapatma.

Oyla 0
Ağırlık kaldırmayı 2. ayda başlattım. Nabzı yükselten egzersizler erken dönemde iyi değil. Köklerin tutunması için dinlenme süresine saygı göster.

Oyla 0
Ben 1. ayda yoga ve hafif egzersiz yaptım, sorun olmadı. Ama terleme sonrası mutlaka nazik bir yıkama şart. Hijyeni aksatma.

Oyla 0
Geri
Üst Alt