Saç Ekiminden Sonra PRP Ve Mezoterapi Arasındaki Fark Nedir?

Berdan Demir

Kayıtlı Üye
PRP ve mezoterapi konusunu ne kadar okusam da kafamda tam oturtamadım. İkisi de saç için destek deniyor ama aralarındaki fark net anlatılmıyor. Klinik ikisini de öneriyor ama hangisinin ne işe yaradığını basit şekilde söyleyen pek yok. Biri kandan, biri vitaminlerden oluşuyor diye biliyorum ama pratikte farkı ne, emin değilim.

Ekim sonrası süreci desteklemek istiyorum ama bilinçli hareket etmek istiyorum. Hangisi daha etkili, hangisi daha gereksiz, bunu yaşayanlardan duymak daha değerli. Teknik anlatımlardan çok gerçek deneyim önemli benim için.

Saç ekimi sonrası PRP ile mezoterapi arasındaki temel farklar gerçekten neye dayanıyor?

PRP kendi kanından elde ediliyor, mezoterapi ise dışarıdan verilen vitamin ve mineraller. PRP daha doğal geliyor, mezoterapi daha direkt destek gibi. Hangisi iyi sorusu beklentiye bağlı.

Oyla 0
Ben ikisini de denedim. Mezoterapi saç tellerinde kalınlaşma yaptı, PRP ise genel canlanma sağladı gibi hissettim. Ama ikisi de tek başına mucize yaratmıyor.

Oyla 0
PRP daha çok kökleri uyarmaya yönelik, mezoterapi besleme gibi düşünülebilir. Bu farkı bilince karar vermek daha kolay oluyor.

Oyla 0
Klinikler ikisini de pazarlıyor ama asıl fark beklentide. Saç çıkarmıyorlar, var olanı destekliyorlar. Bunu bilerek yaptırmak önemli.

Oyla 0
Bence farktan çok zamanlama önemli. Doğru zamanda yapılan destek işe yarıyor, yanlış beklentiyle yapılan boşa gidiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt