Simge Tokgöz
Kayıtlı Üye
Geçen sene stresli bir dönemden geçiyordum, farkında olmadan saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı. Başta “mevsimsel dökülme” deyip geçtim ama her sabah yastıkta saç görmek beni iyice korkuttu. İnternetten araştırdım, herkes başka bir şey söylüyor: kimisi “iç hastalıklarına git”, kimisi “dermatolojiye başla” diyordu. Sonunda MHRS’den dermatoloji bölümünden randevu aldım. Doktor saç derime baktı, bazı testler istedi: kan tahlili, vitamin değerleri, tiroid kontrolü… Sonuçlarımda D vitamini düşüktü, bir de demir eksikliğim çıktı. Meğer tüm o dökülmelerin sebebi vücut dengemmiş.
Doktor bana özel bir şampuan, biotin takviyesi ve düzenli beslenme önerdi. Yaklaşık 3 ayda saç dökülmem ciddi şekilde azaldı. Şimdi geriye dönüp bakınca “keşke daha erken gitseydim” diyorum. Çünkü saçla ilgili sorunlar bazen sadece kozmetik değil, sağlıkla ilgili sinyaller olabiliyor.
Benim deneyimim böyleydi. Peki siz hiç saç probleminiz için hastaneye gittiniz mi, hangi bölüm size daha çok yardımcı oldu?
Doktor bana özel bir şampuan, biotin takviyesi ve düzenli beslenme önerdi. Yaklaşık 3 ayda saç dökülmem ciddi şekilde azaldı. Şimdi geriye dönüp bakınca “keşke daha erken gitseydim” diyorum. Çünkü saçla ilgili sorunlar bazen sadece kozmetik değil, sağlıkla ilgili sinyaller olabiliyor.
Benim deneyimim böyleydi. Peki siz hiç saç probleminiz için hastaneye gittiniz mi, hangi bölüm size daha çok yardımcı oldu?