Saç Mezoterapisi Tek Başına Yeterli mi? Yoksa PRP ile Kombin mi Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğu

Kayıtlı Üye
Yaklaşık 5 haftadır mezoterapi yaptırıyorum. Seanslar haftalık ilerliyor, şu an 5. uygulamadayım. Başlarda saç dökülmemde bir azalma oldu gibi hissettim ama yeni saç çıkışı ya da belirgin bir dolgunluk fark edemedim. Son dönemde birçok kişinin mezoterapiyi PRP ile kombine ettiğini gördüm ve açıkçası kafam karıştı.

Yani mezoterapi tek başına yeterli değil mi? PRP ile desteklemeden sonuç almak zor mu? Yoksa bu sadece ticari bir strateji mi? Çünkü kliniklerde hep “kombin yaparsanız daha etkili olur” deniyor ama kimse gerçekten nasıl bir fark gördüğünü detaylı anlatmıyor.

İki tedaviyi birlikte deneyen, hatta önce tek başına mezoterapi yapıp sonra PRP’ye geçen biri varsa, ne fark ettiğinizi yazabilir misiniz?
Gerçek deneyim duymaya çok ihtiyacım var, çünkü şimdiden ciddi bir zaman ve bütçe ayırmış durumdayım.

Ben sadece mezoterapiyle başladım çünkü PRP hem pahalı hem de biraz korkutucuydu açıkçası. İlk 3 seansta çok fark etmedim ama 5’ten sonra saç dökülmem baya azaldı. Ama yeni saç çıkışı çok sınırlıydı. Sonra doktorum PRP’yi de eklemeyi önerdi. İtiraf edeyim, ikisini birlikte yapınca saçlarımda net bir canlılık ve dolgunluk başladı. Şimdi geriye dönüp bakınca iyi ki PRP’yi de denemişim diyorum. Tek başına mezoterapi bende yetersiz kaldı.

Oyla 0
Ben önce sadece PRP ile başladım ama beklediğim kadar güçlü bir etki alamadım. Özellikle şakak bölgem çok dirençliydi. Sonra kliniğin önerisiyle aralara mezoterapi ekledim. Yani 1 hafta PRP, 1 hafta mezoterapi gibi dönüşümlü uygulandı. Fark ne zaman oldu biliyor musun? 2. mezoterapi seansından sonra saçlarım hem daha hızlı uzamaya başladı hem de dökülme ciddi anlamda azaldı.

Şahsi fikrim: ikisini birlikte kullanınca tam potansiyel ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt