Saç Modeli Seçerken Yüzümün Neresine Odaklanmalıyım?

Özge Tunalı

Kayıtlı Üye
Saç kestirirken ya da model seçerken herkes “yüz şekline bak” diyor ama yüzün neresine bakmam gerektiği pek söylenmiyor. Alın mı, yanaklar mı, çene mi? Hepsi mi? Ben genelde bir yere odaklanıp diğerini tamamen gözden kaçırıyorum gibi hissediyorum.

Mesela alnım geniş diye perçem kestiriyorum ama bu sefer çenem daha sivri görünüyor. Çeneyi yumuşatayım derken yanaklarım ön plana çıkıyor. Sanki yüzün bir noktasını düzeltmeye çalışırken başka bir noktayı bozuyorum. Bu da beni sürekli kararsız bırakıyor.

Artık her şeyi aynı anda düzeltmeye çalışmanın mümkün olmadığını fark ettim ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yüzde gerçekten “kilit” bir nokta var mı, yoksa bu tamamen kişiye göre mi değişiyor, bunu anlamak istiyorum.

Saç modeli seçerken yüzün hangi bölgesine öncelik vermek daha sağlıklı sonuçlar doğurur?

Bence en önemli nokta yüzün genel dengesi. Tek bir bölgeye odaklanınca diğer taraflar bozulabiliyor. Ben saçımı yüzümü çerçeveleyecek şekilde kestirdiğimde bu sorun azaldı.

Oyla 0
Ben önce en çok rahatsız olduğum bölgeyi belirledim. Alnımdı. Ama tamamen kapatmak yerine dikkat dağıtan bir kesim yaptık. Bu yaklaşım bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Çene hattı çok belirginse saç modelinde buna dikkat etmek gerekiyor. Çenede biten kesimler bende hiç durmuyor. Biraz daha aşağıdan biten kesimler daha dengeli.

Oyla 0
Yanaklar dolgun ise yanlarda aşırı hacim yüzü daha geniş gösterebiliyor. Ben yanları sakin tutup tepede hafif hacim bıraktığımda yüzüm daha dengeli durdu.

Oyla 0
Kuaförüm bana “önce yüzün en baskın özelliğini dengele, sonra diğerlerini koru” demişti. Bu mantıkla ilerleyince saç modeli seçmek çok daha kolaylaştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt