Saç Modelim Yüzümü Olduğundan Daha Yorgun Gösteriyor

Miray Ulusoy

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçımla ilgili en canımı sıkan şey yüzümün sürekli yorgun görünmesi. Uykumu almış olsam bile aynaya baktığımda sanki günlerdir dinlenmemişim gibi bir ifade görüyorum. İlk başta bunu tamamen kendime bağladım ama sonra fark ettim ki saçımı farklı şekillerde kullandığım günlerde bu etki değişiyor.

Özellikle saçımı düz ve sönük bıraktığımda yüzüm daha düşmüş, göz altlarım daha belirgin duruyor. Saçımı topladığımda ise bu sefer yüzüm çok açıkta kalıyor ve yine yorgun bir ifade çıkıyor ortaya. Demek ki sorun makyajdan ya da cilt bakımından çok saç modelinde ama tam olarak nerede olduğunu çözemiyorum.

Saç kesimim kötü değil, hatta bazı günler yakıştığını da düşünüyorum. Ama genel ifade beni rahatsız ediyor. Daha canlı, daha dinlenmiş bir görünüm istiyorum ama bunu saçla nasıl sağlayacağımı bilmiyorum.

Saç modeli yüzü olduğundan daha yorgun gösteriyorsa bunun sebebi ne olabilir ve bu etki nasıl azaltılabilir?

Bende bu etki en çok saçım sönükken oluyordu. Tepede hiç hacim olmayınca yüz daha aşağı doğru düşmüş gibi görünüyor. Biraz hacim ekleyince yüzüm daha canlı durmaya başladı.

Oyla 0
Saçın yüzü tamamen kapatması da yorgunluk hissi verebiliyor. Ben yüzümü biraz açan ama tamamen de ortaya çıkarmayan modellerde daha iyi göründüğümü fark ettim.

Oyla 0
Düz ve sert çizgiler yüzü daha donuk gösteriyor. Hafif dalga yüz ifadesini ciddi şekilde canlandırıyor. Ben bunu deneye deneye öğrendim.

Oyla 0
Saç rengi bile etkiliyor olabilir. Çok koyu renk saç bende yüzümü daha yorgun gösteriyordu. Biraz daha sıcak tonlara geçince fark etti.

Oyla 0
Kuaförüm yorgun görünümün saçın yüzü aşağı çekmesinden kaynaklandığını söyledi. Yüzü çerçeveleyen katlar ve hafif hacimle bu etki büyük ölçüde azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt