Saç Problemleri İçin Yapılan En Büyük Hatalar Neler?

Mahmut Köse

Kayıtlı Üye
Saç problemi yaşamaya başladığımda dönüp baktığımda en büyük hatam panik yapmak olmuş. Dökülme başlar başlamaz çözüm arayışına girdim ama bunu bilinçli değil, tamamen korkuyla yaptım. İnternette ne görürsem denedim, biri işe yaramadıysa hemen diğerine geçtim. Bu da süreci daha karmaşık ve yorucu hale getirdi.

Bir diğer hata da başkalarının sonuçlarını kendimle birebir kıyaslamak oldu. Aynı ürünü kullanan birinde işe yaradı diye bende de aynısını bekledim. Olmayınca moralim bozuldu. Ayrıca sabırsızlık da ciddi bir problem. Saç işi zaman istiyor ama ben bunu başta kabullenemedim. Kısa sürede sonuç beklemek, yanlış kararlar almama neden oldu.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, daha sakin, daha planlı ilerleseydim hem maddi hem psikolojik olarak daha az yıpranırdım. Yeni başlayanların bu hatalara düşmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Saç problemleriyle uğraşırken yapılan en büyük hatalar sizce hangileri?

Bence en büyük hata acelecilik. Ben de dökülme başlar başlamaz her ürünü denedim. Hiçbirine yeterince zaman tanımadım. Sonradan fark ettim ki sabırsızlık süreci daha da kötüleştiriyor.

Oyla 0
Başkalarıyla kıyaslamak ciddi bir hata. Herkesin saç yapısı farklı. Ben bunu geç anladım ama anladığımda daha rahatladım. Kendi sürecine odaklanmak en doğrusu.

Oyla 0
Bilgi kirliliğine fazla maruz kalmak da büyük hata. Forum, sosyal medya derken insan kafasını toparlayamıyor. Ben biraz uzaklaşınca daha sağlıklı kararlar alabildim.

Oyla 0
Tek bir yönteme aşırı bağlanmak da yanlış. Ben bir ürüne gereğinden fazla umut bağladım. İşe yaramayınca moralim sıfırlandı. Daha gerçekçi olmak gerekiyor.

Oyla 0
Bence en büyük hata saç problemini hayatın merkezine koymak. Bu şekilde insan kendini çok yıpratıyor. Bir noktadan sonra biraz akışına bırakmak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt