Saç Rengi Seçerken Yapılan Hatalar Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sultan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sultan

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç rengimi değiştirmek istiyorum ama kafamda hep aynı soru var: Saç rengi seçerken en çok yapılan hatalar nelerdir? Çevremde bazı arkadaşlarım saçını boyattıktan sonra pişman oldu çünkü seçtikleri renk yüzlerini ya solgun gösterdi ya da çok yapay durdu.

Benim de korkum bu. Özellikle ten rengiyle uyum sağlamayan renkler çok kötü görünebiliyor. Ayrıca bakımını yapamayacağım bir renk seçip saçımı daha çok yıpratmak istemiyorum. Kuaförler bazen trend olan renkleri öneriyor ama bana yakışır mı diye pek düşünmüyorlar.

👉 Sizce saç rengi seçerken en sık yapılan hatalar neler? Ve bu hatalardan nasıl kaçınabilirim?

Bence en büyük hata ten rengine uygun olmayan renk seçmek. Açık tenli biri siyah yaptığında çok sert duruyor, esmer biri de çok açık sarı denediğinde yapay görünebiliyor. Önce cilt alt tonunu öğrenmek lazım.

Oyla 0
Benim gördüğüm en yaygın hata, moda olan renge kapılıp kendi yüz hatlarını ve cilt tonunu dikkate almamak. Mesela küllü sarı bu sene çok popülerdi ama birçok kişide yüzü soluk gösterdi. Ayrıca çok koyu renk seçip sonra açmak isteyenler de saçlarını yıpratıyor. Bir de bakımını yapamayacağı bir renk seçmek büyük problem. Çünkü saç rengi ne kadar güzel olursa olsun bakımsız görünüyorsa hiç hoş durmuyor.

Oyla 0
Çok radikal renk değişimleri ilk boyada büyük hata oluyor. Hele siyah saçtan platin sarıya birden geçmek saçı mahvediyor. Adım adım gitmek en iyisi.

Oyla 0
Benim hatam, ilk defa saç boyatırken çok koyu kahve seçmekti. Yüzüm sertleşti ve hiç yakışmadı. Sonradan öğrendim ki saç rengi seçerken göz rengi bile önemliymiş. Kahverengi gözlüler için sıcak tonlar, mavi-yeşil gözlülere küllü tonlar daha çok uyuyormuş. Ayrıca fotoğraflardan etkilenip seçilen renkler her zaman aynı çıkmıyor. Saçın yapısı da sonucu değiştiriyor, bunu da unutmamak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt