Saç Şekillendirici Fırça Saçı Yıpratır Mı?

Zehra Dinç

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda sosyal medyada sürekli saç şekillendirici fırçaları görüyorum. Özellikle tek cihazla hem fön, hem düzleştirme hem de dalga yapabilme fikri çok hoşuma gidiyor. Benim saçım ince telli ve kabarmaya çok müsait, bu yüzden sabahları düzleştiriciyle uğraşmak yerine pratik bir çözüm arıyorum. Ama aklımı kurcalayan şey şu: “Acaba bu fırçalar saçımı uzun vadede yıpratır mı?”

Daha önce saç düzleştiricisini sık kullanıp saç uçlarımın yandığını görmüştüm. Şimdi aynı hatayı tekrar yapmak istemiyorum. Bazı yorumlarda seramik kaplama fırçaların daha az zarar verdiği, iyon teknolojisi olanların ise elektriklenmeyi önlediği yazıyor. Ama reklamla gerçek deneyim arasındaki farkı hepimiz biliyoruz.

Eğer düzenli kullanırsam saçımda kuruluk, kırık ya da yanık gibi problemler olur mu? Yoksa ısıya karşı koruyucu ürünler ve doğru ayarda kullanıldığında zararı minimuma mı iner? Açıkçası bu cihazı alıp almama kararını verebilmem için gerçek deneyimlere ihtiyacım var.

👉 Siz saç şekillendirici fırça kullandınız mı, gerçekten saçı yıpratıyor mu?

Ben yaklaşık 1 yıldır seramik kaplama saç şekillendirici fırça kullanıyorum. Öncesinde düzleştiriciyle çok uğraşıyordum ama saçım yanık gibi olmuştu. Fırça çok daha nazik, ısı eşit dağılıyor ve saçımı kurutmuyor. Tabii her gün yüksek ısıda kullanırsan zarar verir, ama ben orta ayarda ve koruyucu spreyle kullandığımda saçımda kırık artışı yaşamadım.

Oyla 0
Saçım kıvırcığa yakın dalgalı olduğu için sürekli kabarıyordu. Şekillendirici fırça hayatımı kurtardı diyebilirim. Hem düzleştiriyor hem de hacim veriyor. Yıpratma konusuna gelirsek, evet yüksek ısıda fazla kullanım zararlı. Ama ben haftada 2–3 kez kullanıyorum, bir sorun yaşamadım. Hatta düzleştiriciye göre daha az zarar veriyor.

Oyla 0
Benim saçım ince telli ve çok hassas. İlk başta tereddüt ettim ama fırça kullanmaya başladığımdan beri saçımda elektriklenme azaldı. İyonlu model aldım, farkını hissediyorum. Saçı yıpratmaması için en önemlisi ürünü çok sık kullanmamak ve mutlaka ısı koruyucu uygulamak. Ben bu şekilde gayet memnunum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt