Saç Uçları İçin Düzenli Kestirmenin Gerçekten Faydası Oluyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Medine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Medine

Kayıtlı Üye
Saç uzatmak isterken en çok kafamı karıştıran konulardan biri de düzenli uç kestirme meselesi. Bir yandan herkes “kestirmezsen kırıklar yukarı çıkar” diyor, bir yandan da zaten zor uzayan saçlarımı kestirmek istemiyorum. Uçlardan aldırınca saçlarım daha düzgün duruyor ama bu etkinin ne kadar kalıcı olduğu konusunda emin değilim.

Bazen kestirdikten birkaç ay sonra yine aynı kırık görüntü geri geliyor. Bu da “acaba gerçekten faydası mı var yoksa sadece anlık bir toparlanma mı sağlıyor” diye düşündürüyor. Saçlarım uçlardan kırıldığı için uzamıyormuş gibi hissediyorum ama sürekli kestirmek de uzama sürecini yavaşlatıyor gibi geliyor.

Bu yüzden gerçekten düzenli uç kestirmenin uzun vadede fark yaratıp yaratmadığını merak ediyorum.

Saç uçlarını düzenli kestirmenin kırıkları azaltıp saçın daha sağlıklı uzamasına katkısı oluyor mu?

Ben düzenli uç kestirince fark gördüm. Eskiden saçlarım uzamıyordu çünkü sürekli kırılıyordu. 2–3 ayda bir çok az aldırmaya başlayınca saçım daha sağlıklı uzamaya başladı.

Oyla 0
Açıkçası kestirmek tek başına çözüm değil ama gerekli bir adım. Kırıklar yukarı çıkmadan alınmış oluyor. Bakımla birlikte yapınca daha anlamlı sonuç veriyor.

Oyla 0
Ben çok sık kestirince saçım hiç uzamıyormuş gibi hissettim. Arayı biraz açınca daha iyi oldu. Yani sıklığı çok önemli, abartmamak gerekiyor.

Oyla 0
Uçlar çok yıpranmışsa kestirmeden toparlamak zor. Ben bir kez biraz daha fazla kestirdim, sonrasında düzenli bakım yapınca saçım çok daha düzgün uzadı.

Oyla 0
Benim saçlarım ince telli olduğu için kırıklar hemen belli oluyor. Düzenli kestirmek görüntüyü ciddi şekilde toparladı. Uzama hızı değişmedi ama saç daha sağlıklı duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt