Yağlı Kafa Derisiyle Kuru Saç Uçları Nasıl Dengelenir?

Buse Karaman

Kayıtlı Üye
Saç bakımında dengeyi tutturmak bazen imkânsız gibi geliyor. Diplerim bir günde yağlanıyor, uçlarım ise kupkuru kalıyor. Şampuan değiştiriyorum, kremleri azaltıyorum ama sonuç hep aynı. Dipler sönük, uçlar kırılgan... Sanki iki farklı saç tipi bir araya gelmiş gibi.

Bir süredir doğal çözümler denemeye başladım. Sirke durulaması iyi geldi ama uçları daha da kuruttu. Yağ sürsem bu kez dipler ağırlaşıyor. İnternette “yağlı dip – kuru uç dengesi” için o kadar fazla öneri var ki hangisine inanacağımı bilemiyorum. Yeşil kil maskesi, aloe vera jeli, hatta gül suyu tonikleri bile önerilmiş. Ama denemeden önce emin olmak istiyorum; yanlış bir adımla saçımı daha da dengesizleştirmek istemem.

Aynı sorunu yaşayanlar oldu mu? Gerçekten işe yarayan, yağlı dipleri arındırıp uçları besleyen bir bakım yöntemi var mı? Doğal önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Aloe vera jeli bu konuda mucize gibi. Dipler yağlanmıyor, uçlar da nemini koruyor. Ben haftada iki kez sadece saç derisine masajla uyguluyorum. Uçlara ise hindistan cevizi yağı sürüyorum. Denge tam anlamıyla sağlanıyor.

Yeşil kil maskesini duymuşsundur ama sırrı uygulama süresinde. 10 dakikayı geçirmemek gerekiyor yoksa dipler çok kuruyor. Ben sonrasında badem yağıyla uçlara bakım yapıyorum, sonuç mükemmel.

Gül suyu gerçekten işe yarıyor. Saç derisini arındırırken ferahlatıyor. Ben sprey şişesine koyup her yıkamadan sonra diplerine sıkıyorum. Yağ dengesini kontrol altına alıyor.

Çözüm
Kremleri sadece kulak hizasından aşağıya uygula. Bu küçük detay bile fark yaratıyor. Dipleri yağlandırmadan uçları besliyor. Ben bunu alışkanlık haline getirdim, artık dengeyi korumak kolaylaştı.

Her duş sonrası saçımı tamamen kurutmuyorum. Hafif nemli bırakınca uçlar nemini kaybetmiyor, dipler de daha geç yağlanıyor. Bu yöntem bende uzun vadede işe yaradı, öneririm.

Geri
Üst Alt