Saç Uçlarım Sürekli Dolaşıyor ve Kopuyor, Bunu Yaşayan Var Mı?

Nesrin Tekinoğlu

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç uçlarımla başım dertte. Saçlarım ne çok kalın ne de aşırı ince ama uçlar sürekli birbirine dolaşıyor. Özellikle gün içinde birkaç kez açmak zorunda kalıyorum ve her açtığımda da koparak kırıldığını hissediyorum. Bu durum saçlarımı uzatmayı neredeyse imkânsız hale getirdi.

En sinir bozucu kısmı da şu; saçlarım temizken bile dolaşıyor. Toplu kullansam ayrı, açık bıraksam ayrı problem. Lastik, toka derken uçlar iyice yıpranıyor. Bazen “acaba saçlarım artık çok mu hasarlı” diye düşünüyorum. Bakım yapıyorum ama sanki uçlar bir türlü toparlanmıyor.

Bu durumun saçın yapısından mı yoksa tamamen yıpranmadan mı kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. Benim gibi uçları sürekli dolaşıp kopan varsa, neyin işe yaradığını gerçekten bilmek istiyorum.

Saç uçları sürekli dolaşıp kopan ve bunu azaltabilen var mı, ne yaptınız?

Benim saç uçlarım da çok dolaşıyordu. En büyük farkı saç uçlarına düzenli serum sürünce gördüm. Tamamen bitmedi ama açarken kopma ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Bende dolaşmanın sebebi kurulukmuş. Nem ağırlıklı bakım yapınca saçlar daha kaygan oldu, dolaşma azaldı. Özellikle duş sonrası bakım çok önemliymiş.

Oyla 0
Saçı açık kullanmak bende durumu daha da kötüleştiriyordu. Gece yatarken gevşek bir örgü yapmaya başladım, sabah çok daha az dolaşmış oluyor.

Oyla 0
Yanlış lastik kullanımı da kopmayı artırıyor. Sert lastikleri bırakıp kumaş tokalara geçince saç uçlarım biraz rahatladı.

Oyla 0
Açıkçası tamamen geçmedi ama kontrol altına aldım. Saç uçlarım hasarlı olduğu için daha hassas. Daha nazik davrandıkça kopma da azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt