Saç Yağı Kullanıyorum Ama Saçım Daha Çabuk Yağlanıyor

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Saç yağı kullanmaya başladığımda amacım saçlarımı daha parlak ve sağlıklı göstermekti. Özellikle uçlarım kuru olduğu için yağın iyi geleceğini düşünüyordum. İlk zamanlar gerçekten güzel durdu ama bir süre sonra fark ettim ki saçım eskisinden daha çabuk yağlanıyor. Özellikle dipler sanki daha çabuk sönüyor, ikinci gün bile temiz hissi kalmıyor.

Yağı sadece uçlara sürmeye çalışıyorum ama yine de saçımın genelini etkiliyor gibi geliyor. Acaba fazla mı kullanıyorum, yanlış yağı mı seçtim, yoksa saç tipim yağ kullanımına uygun değil mi bilmiyorum. İnternette “saç yağı şart” diyen de var, “ince telli saçlar asla yağla anlaşamaz” diyen de. Hangisi doğru karar vermek zor.

Bir de şu var: Yağı bırakırsam saçım kuruyacak gibi hissediyorum, devam edersem de yağlanma artıyor. Tam bir ikilem. Belki de doğru zamanı ya da miktarı tutturamıyorum. Herkes “bir iki damla yeter” diyor ama o iki damla bile bende fark yaratıyor.

Saç bakımında bir şey iyi gelecek diye yapılırken başka bir soruna yol açması insanın hevesini kırıyor. O yüzden gerçek deneyimleri duymak istiyorum.

Saç yağı kullanırken saçın daha çabuk yağlanması normal mi, yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum?

Ben de aynı sorunu yaşadım. Sonradan fark ettim ki kullandığım yağ saçım için fazla ağırmış. Özellikle ince telli saçlarda bu çok oluyor. Yağı tamamen bırakmadım ama sadece yıkama öncesi kür gibi kullanmaya başladım, günlük kullanımda sürmüyorum.

Oyla 0
Saç yağı miktarı gerçekten çok önemli. Ben ilk zamanlar fark etmeden fazla sürüyormuşum. Şimdi sadece saçım nemliyken, uçlara minicik bir damla uyguluyorum. Diplerle temas etmeyince yağlanma sorunu bayağı azaldı.

Oyla 0
Bazı yağlar saçımda ağırlık yapıyor, bazıları yapmıyor. Argan yağı bende daha hafif duruyor mesela. Hindistancevizi yağı kullandığımda saçım hemen sönüyor. Bence yağlanma her zaman kullanım hatası değil, ürün seçimi de çok etkili.

Oyla 0
Ben yağ kullanımını tamamen kestim çünkü saçım hiç anlaşamadı. Bunun yerine hafif serumlara geçtim. Saçım hem daha geç yağlanıyor hem de kuru görünmüyor. Yağ şart değilmiş onu anladım.

Oyla 0
Saç yağı herkese iyi gelecek diye bir kural yok. Benim saçım da çabuk yağlanıyor ve yağ sürdüğümde bu daha da artıyor. Şu an sadece maske günlerinde yağ kullanıyorum. Günlük rutinde kullanmamak bana daha mantıklı geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt