Saçım Hem Yağlı Hem Dökülüyor, Erkekler Ne Kullanıyor?

Nihat Hancı

Kayıtlı Üye
Saç tipimi bir türlü çözemedim ve bu durum beni ciddi anlamda kararsız bırakıyor. Bir yandan saçım çok çabuk yağlanıyor, bazen sabah yıkayıp akşamına bile sönmüş oluyor. Diğer yandan dökülme de var ve ikisi aynı anda olunca ne kullanmam gerektiğini iyice şaşırıyorum. Yağlı saçlar için olan şampuanları deniyorum, bu sefer saç derim kuruyor gibi oluyor. Dökülmeye karşı olanları deniyorum, bu kez yağlanma daha da hızlanıyor.

Özellikle erkekler için satılan şampuanların çoğu ya çok sert geliyor ya da saçımı daha çabuk yağlandırıyor. “Dengeleyici” yazan ürünlere yöneldim ama her üründe sonuç aynı olmuyor. Bir süre iyi gidiyor gibi hissediyorum, sonra tekrar başa dönüyorum. Saçı her gün yıkamak mı doğru, yoksa yağlı da olsa arayı açmak mı lazım, emin olamıyorum.

Forumlarda okudukça herkes farklı bir şey öneriyor. Kimisi medikal şampuan diyor, kimisi doğal içerikli olanlara yönelmiş. Denedikçe hem zaman hem para gidiyor ama net bir yol haritası oluşmuyor. En azından benzer durumu yaşayan erkeklerin ne kullandığını duymak istiyorum.

Saçı hem çabuk yağlanan hem de dökülen erkekler bu durumu dengelemek için hangi ürünleri tercih ediyor?

Benim saçım da aynı şekildeydi, yağlı ama dökülüyordu. En büyük farkı, çok agresif şampuanları bırakınca gördüm. Yağı tamamen sökmeye çalışan ürünler bende ters etki yaptı. Daha hafif, günlük kullanıma uygun bir şampuanla saç derim zamanla dengelendi.

Yağlı saç dökülmesinde bence yıkama sıklığı önemli. Ben her gün yıkıyordum, dökülme artıyordu. İki günde bire düşürdüm, ilk başta zorladı ama sonra yağlanma süresi uzadı. Şampuan olarak da kepek karşıtı olmayan, sade içerikli bir şey kullanıyorum.

Medikal şampuanlar bende işe yaradı ama sürekli değil. Haftada 1-2 kez kullanıyorum, diğer günler normal bir şampuanla devam ediyorum. Yağlanmayı biraz kontrol altına aldı, dökülme de eskisi kadar agresif değil artık.

Benim hatam saç dökülmesi var diye sürekli “dökülme karşıtı” ürünlere yüklenmekti. O şampuanlar saçımı daha çabuk yağlandırdı. Sonra saç derisine uygun, dengeleyici bir ürüne geçtim. Dökülme tamamen bitmedi ama saç daha sağlıklı duruyor.

Yağlı saç + dökülme genelde saç derisiyle alakalı oluyor. Ben bir süre şampuan değiştirmek yerine beslenmeye ve strese odaklandım. Şampuan olarak da çok parfümlü olmayan bir ürün seçtim. Küçük değişiklikler bir araya gelince fark yaratıyor.

Geri
Üst Alt