Saçım Hiç Şekil Almıyor, Ne Yapmalıyım?

Hakan Canatar

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saçımın şekil alması benim için büyük bir problem. Hangi ürünü kullanırsam kullanayım, saçım ne kadar kuru ya da nemliyse, istediğim gibi şekil almıyor. Saç tipim ince ve biraz da düz. Şekillendirici ürünler kullansam da genelde gün içinde saçım hemen bozuluyor ya da hacimsiz kalıyor. Fön makinesiyle bile uzun süre uğraşıyorum ama istediğim sonucu bir türlü alamıyorum.

Saçımı daha kolay şekillendirmek ve daha hacimli hale getirebilmek için ne yapabilirim? Sizde benzer bir sorun varsa nasıl çözdünüz? Yardımlarınızı bekliyorum!

Teşekkürler.

Merhaba! Benim de benzer bir problemim vardı, saçımın şekil alması gerçekten zor olabiliyor. Ancak birkaç şey denedikten sonra saçımı daha kolay şekillendirebilir hale geldim. İşte sana yardımcı olabileceğini düşündüğüm bazı öneriler:
  1. Saç Tipine Uygun Ürün Seçimi: Saçının ince ve düz olduğunu belirtmişsin, bu durumda hacim artırıcı şampuanlar ve spreyler tercih etmek faydalı olabilir. Benim en çok işe yarayan ürünlerden biri hacim artırıcı spreylerdi. Saçımı ıslakken uygulayıp, başımı öne eğerek kurutunca daha hacimli bir görünüm elde ettim.
  2. Saç Kurutma Teknikleri: Saçını kuruturken başını öne eğip fön makinesiyle kurutmayı deneyebilirsin. Böylece saçın daha fazla hacim alır. Ayrıca, fön makinesiyle şekil verirken, yuvarlak bir fırça kullanarak saçın uçlarına doğru şekil verebilirsin. Sadece kurutmak değil, aynı zamanda şekillendirmek de önemli.
  3. Sıcaklık Ayarı: Saçına fazla ısı vermek, zamanla kurumasına ve daha zor şekil almasına neden olabilir. Fön makinesi ya da düzleştirici kullanırken düşük ısılı seçenekleri tercih etmek saçı daha sağlıklı tutacaktır. Isıdan kaçınmak, aynı zamanda saçın daha uzun süre düzgün kalmasına yardımcı olur.
  4. Saç Maskeleri ve Yağlar: Saçın kuruysa, düzenli olarak nemlendirici maskeler ya da hafif yağlar kullanmak da iyi olabilir. Bu, saçın sağlıklı olmasına yardımcı olur ve şekil almayı kolaylaştırır. Ancak, saçın ince olduğu için ağırlık yapacak ürünlerden kaçınmakta fayda var.
  5. Saç Spreyleri ve Sabitleyiciler: Saçın şekli bozuluyorsa, şekillendirici saç spreyi kullanabilirsin. Fakat fazla kullanmamaya özen göster, çünkü bu tür ürünler saçı ağırlaştırabilir ve daha hacimsiz gösterebilir. Hafif formüller tercih et.
  6. Katmanlı Kesim: Eğer saçının biraz daha hacimli olmasını istiyorsan, katmanlı bir kesim de tercih edebilirsin. Katmanlar saçına doğal bir hacim kazandırır ve şekil almak daha kolay hale gelir.
Bu önerilerle saçı daha kolay şekillendirmen mümkün olabilir. Birkaçını denerken hangisinin daha iyi sonuç verdiğini gözlemleyebilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir!

Geri
Üst Alt