Saçları Seyrek Olan Erkekler Hangi Saç Kesimini Tercih Etmeli?

Ömer

Kayıtlı Üye
Saçlarım eskisi kadar gür değil ve bu durum son birkaç yıldır beni ciddi anlamda düşündürüyor. Tamamen kel değilim ama özellikle tepe ve ön bölgede belirgin bir seyrelme var. Saçımı kestirdiğimde bazı modeller daha da seyrek gösteriyor, bazıları ise nispeten toparlıyor. Bu yüzden saç kesiminin sandığımdan çok daha önemli olduğunu fark ettim.

Uzun saç mı daha iyi kamufle eder, yoksa kısa saç mı daha mantıklı, bu konuda da kararsızım. Uzun bırakınca üst üste binen saçlar ilk bakışta kapatıyor gibi duruyor ama rüzgârda ya da ışıkta seyreklik daha da belli oluyor. Çok kısa kestirince de bu sefer seyrelme tamamen ortaya çıkıyor. Ortasını bulmak gerçekten zor.

Kuaföre gittiğimde “nasıl keselim” sorusuna net cevap veremiyorum çünkü yanlış bir kesim moralimi ciddi şekilde bozabiliyor. Saçı seyrek olan biri için hem doğal duran hem de daha dolgun gösteren modelleri bilmek istiyorum. Aynı zamanda sürekli şekillendirme gerektirmeyen, günlük hayatta uğraştırmayan bir model arıyorum.

Benim gibi saçları seyrek olan erkeklerin gerçekten işine yarayan kesimleri ve kaçınılması gereken hataları öğrenmek istiyorum.

Saçları seyrek olan erkekler hangi saç kesimlerini tercih etmeli, hangi modellerden uzak durmalı?

Benim saçlarım da özellikle ön ve tepe bölgede seyrek. Uzun süre saçımı biraz uzun kullanmaya çalıştım ama açıkçası daha kötü durdu. Kuaförüm üstü orta uzunlukta, yanları çok abartmadan kısa kesti ve fark ciddi oldu. Saç ne çok uzun ne çok kısa olunca seyreklik daha az göze çarpıyor. Ayrıca saçı doğal haliyle kullanmak, aşırı şekillendirmemek de önemli.

Oyla 0
Seyrek saçta en büyük hata saçları uzatıp kapatmaya çalışmak. Ben bunu yıllarca yaptım ve fotoğraflarda çok kötü duruyordu. Daha kısa ve sade kesimler yüzü daha net gösteriyor ve saçın azlığı daha doğal duruyor. Özellikle çok keskin ayrımlardan kaçınmak lazım, yan ayırma seyreklikte daha çok belli ediyor.

Oyla 0
Benim saçım ince telli ve seyrek. Bana en çok yakışan model, üstü hafif dokulu ama çok hacim verilmemiş kesimler oldu. Jöleyle dikmeye çalışınca saç telleri ayrılıyor ve seyreklik artıyor. Mat wax gibi ürünlerle hafif şekil vermek daha dolgun bir görüntü sağlıyor.

Oyla 0
Saç seyrekse saç–sakal dengesi çok önemli. Ben sakal bıraktıktan sonra saçımın seyrekliği çok daha az göze çarpmaya başladı. Saçı tamamen ön plana çıkarmak yerine yüzün genel görünümünü dengelemek gerekiyor. Ayrıca çok kısa fade kesimler bazen seyrekliği daha çok vurgulayabiliyor.

Oyla 0
Seyrek saçta amaç gizlemek değil, doğal göstermek olmalı. Orta kısa, sade ve saçın doğal yönüne uygun kesimler en iyi sonucu veriyor. Aşırı uzun, sert ayrımlı veya çok hacimli modellerden uzak durmak gerekiyor. Doğru kesimle saç seyrekliği çok daha az dikkat çekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt