Saçlarım Çıkmıyor Gibi Hissediyorum, Dökülenler Geri Gelir Mi?

Lara Güngör

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmem biraz azalmış gibi olsa da içimde başka bir huzursuzluk var. Aynaya baktığımda sanki kaybettiklerimin yerine yenileri gelmiyor gibi hissediyorum. Dökülme durduysa bile saçlarım neden toparlamıyor, neden daha dolgun görünmüyor diye sürekli düşünüyorum. Bu his insanı sessizce yoran bir şeymiş.

Saçlarım uzuyor ama çok yavaş gibi. Bebek saçları eskisi kadar fark etmiyorum ya da belki sabırsızlanıyorum. Topladığımda hâlâ ince bir tutam kalıyor ve bu da “acaba bu hal kalıcı mı” sorusunu aklıma getiriyor. İnternette okuduklarım hem umut veriyor hem de kafamı karıştırıyor.

Çevremdekiler “zamanla çıkar” diyor ama zaman kavramı çok belirsiz. Aylar mı, yıllar mı bilmiyorum. İnsan bir işaret görmek istiyor, küçük de olsa. Bu süreçte en zor şey beklemek galiba.

Bu hissi yaşayan başkaları varsa, deneyimlerini duymak bana gerçekten iyi gelir.

Dökülen saçların geri gelmediğini düşünüp sonradan toparladığını fark eden oldu mu?

Bende de aynı his vardı. Dökülme durdu ama çıkışları fark etmem zaman aldı. Üçüncü aydan sonra ışıkta bebek saçları görmeye başladım. Sabır gerçekten şart.

Yeni saçlar hemen fark edilmiyor. Ben aynaya çok bakınca göremiyordum ama fotoğraflarda fark ettim. Dökülme bittikten sonra çıkışlar yavaş yavaş geliyor.

Doktor bunun çok normal olduğunu söyledi. Saç döngüsü zaman alıyormuş. Dördüncü ayda yeni saçları net gördüm. O ana kadar hep çıkmıyor sanmıştım.

Geç geliyor ama geliyor. Ben umudu kesmiştim ama altıncı ayda toparlama başladı. Sabırlı ol, kendine yüklenme 🌿

Geri
Üst Alt