Saçlarım Çok Çabuk Kırılıyor, Siz Ne Yapıyorsunuz?

Nur Önder

Kayıtlı Üye
Saçlarımın son zamanlarda çok çabuk kırıldığını fark ediyorum ve açıkçası neyi yanlış yaptığımı çözemedim. Tararken özellikle saç uçlarında kopmalar oluyor. Bazen saçımı toplarken kısa kısa kırılmış telleri görmek gerçekten moralimi bozuyor. Saçımı uzatmaya çalışıyorum ama kırıklar yüzünden sanki hiç uzamıyormuş gibi geliyor.

Saçımı çok sık boyamıyorum ama arada düzleştirici kullanıyorum. Belki onun etkisi vardır diye düşündüm ama yine de bu kadar kırılması normal mi emin olamadım. Duşta saç kremi kullanıyorum ama bazen tek başına yeterli gelmiyor gibi hissediyorum.

Saç bakım yağları kullananlar, saç maskesi yapanlar ya da farklı bakım rutinleri uygulayanlar olduğunu görüyorum ama hangisi gerçekten işe yarıyor bilmiyorum. Saçımı çok ağırlaştırmadan ama biraz daha güçlü hale getirecek bir şey arıyorum.

Belki saç bakımımda fark etmediğim bir hata vardır diye de düşünüyorum.

Saçların çok çabuk kırılmasını azaltmak için siz neler yapıyorsunuz?

Benim saçım da bir dönem çok kırılıyordu. Kuaförüm saçın çok kuru kaldığında kırılmanın arttığını söylemişti. Duştan sonra saç uçlarına biraz bakım yağı sürmeye başladım ve gerçekten fark etti. En azından saç daha az kopuyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Benim saçım en çok ıslakken kırılıyordu. Sonra saçımı ıslakken taramayı bıraktım. Biraz kuruduktan sonra geniş dişli tarakla açıyorum. Küçük bir şey gibi ama saçın daha az koptuğunu fark ettim.

Oyla 0
Saç kırılması yaşayan çok kişi argan yağı kullanıyor. Ben de bir süredir saç uçlarına uyguluyorum. Çok az sürmek gerekiyor ama saçın daha yumuşak olmasına yardımcı oluyor.

Oyla 0
Benim saçlarım çok kırıldığında haftada bir maske yapmaya başladım. Özellikle duşta maskeyi birkaç dakika bekletince saç daha kolay açılıyor. Tararken eskisi kadar kopma olmuyor.

Oyla 0
Benim saçımı en çok yıpratan şey düzleştirici olmuştu. Bir süre kullanmayı azaltınca saçımın biraz toparlandığını fark ettim. Tamamen bırakmak zor ama en azından daha az kullanmaya çalışıyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt